ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Milan Hospodka

Zase jsme si to pokazili hned první třetinou, řekl kouč florbalistů Pardubic

  • 0
Opakuje se, že na začátku utkání dostáváme laciné góly, posteskl si trenér pardubických florbalistů Ladislav Štancl v rozhovoru pro YouTube kanál Českého florbalu po těsné porážce 4:5 v Ostravě. „Právě kvůli nepovedené první třetině nám myslím zápas nevyšel,“ mínil kouč Štancl.

Problém se vyskytl už po necelých dvou minutách, kdy se prosadil domácí Herblich. Krátce po polovině úvodní periody pak Ostravané vedli již 2:0 a blíž než na kontaktní gól si už pardubické Sokoly nepustili. „Bylo to o našem nedůrazu a nedůslednosti,“ komentoval Štancl dvojici ostravských tref. „Potom se do zápasu těžko dostáváme, i když v Ostravě jsme konečně dali nějaké branky,“ pokračoval.

Drba ve 22. minutě snížil na 1:2, brzy po polovině střetnutí ale Pardubice ztrácely 1:5 a pozdější „zářezy“ Polise, podruhé Drby a Pakosty už na remízu v základní hrací době nestačily.

„K tomu, abychom na konci srovnali, chyběl jen kousek. Bohužel se to však nepovedlo a my musíme pracovat dál, abychom body získali v jiných zápasech,“ shrnul kouč Štancl, jehož tým je nyní v tabulce superligy na 12. příčce.

Jak na to? Podle trenéra je nutno zvýšit tlak do brány a být výrazně efektivnější. „Brzdí nás předfinální a finální fáze,“ řekl Štancl.