Liberecký florbalista Tomáš Marek (vlevo) střílí na branku České Lípy.

Liberecký florbalista Tomáš Marek (vlevo) střílí na branku České Lípy. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Boje o superligu florbalistů: Liberec začne baráž doma

  • 0
V příštím ročníku na čtrnáct týmů rozšířené superligy florbalistů můžou startovat historicky poprvé dva týmy z Libereckého kraje, nebo také žádný. Jak to dopadne, rozhodnou dvě barážové série o účast v nejvyšší soutěži, které se hrají na tři vítězné zápasy a startují v neděli.

Muži FBC Liberec, kteří neuspěli v sérii play-down s Pardubicemi o přímou záchranu v superlize, vyzvou prvoligový Hattrick Brno.

Hráči FBC Česká Lípa budou o premiérový vstup mezi elitu bojovat s nejhorším superligovým celkem Kladnem. Brno ani Lípa neuspěly ve finálových sériích druhé nejvyšší soutěže, v nichž si mohly vybojovat přímý postup.

Florbalisté Liberce, kteří se vloni do superligy vrátili, odstartují baráž s Brnem v neděli v 18.00 doma v hale Dukly, další dvě utkání jsou na programu příští víkend na Moravě.

„Nedá se na to asi koukat jinak, než že jsme favority a tuhle roli musíme brát. Hattrick Brno známe, v loňské prvoligové sezoně jsme ho ve čtvrtfinále poměrně snadno vyřadili a viděli jsme ho i v pátém zápase finále první ligy,“ řekl Zdeněk Skružný, liberecký kouč. „Hattrick nemá tak široký kádr jako my, takže jedna z našich výhod by měla být lepší kondice. Máme obrovskou motivaci se v superlize udržet a dokázat, že do ní opravdu patříme.“

Dlouholetý velký sen si chtějí konečně splnit florbalisté České Lípy. V několika předchozích sezonách hráli na špičce první ligy, marně usilovali o postup do nejvyšší soutěže a letos k němu mají zase hodně blízko. Baráž s Kladnem zahájí v neděli v 17.30 na palubovce soupeře, příští víkend nastoupí dvakrát doma.

„Myslím, že šanci máme velkou, možná i o trošičku větší, než v nedávném finále první ligy proti Znojmu, které jsme prohráli,“ tvrdí trenérka českolipského týmu Lenka Bartošová, bývalá elitní florbalistka Crazy Girls Liberec i české reprezentace. „Superliga je určitě jednoznačný cíl nás všech v klubu.“