Florbalistky Herbadent Tigers Praha - mistryně ligy 2009-2010

Florbalistky Herbadent Tigers Praha - mistryně ligy 2009-2010 | foto: Martin Flousek, www.xflorbal.xf.cz

Florbalistky Tigers mají opět ligový titul, třetí finále rozhodly až v závěru

  • 0
Florbalistky pražského klubu Herbadent Tigers vyhrály extraligu. Tým, který v předchozích třech letech získal mistrovský pohár pod názvem Děkanka, porazil Bohemians i ve třetím finále, tentokrát 5:2. Vyrovnanou partii pro sebe favoritky zlomily až ve třetí části, vítěznou trefu zaznamenala kapitánka Dominika Šteglová.

extraliga 2009-10 všechny výsledky

Třetí finále nabídlo nejvyrovnanější podívanou celé série.

Favorizované Tigers dlouho nemohly najít účinný recept na obranu Bohemians, nerozhodný stav zlomily až zkraje třetí části, kdy se po tlaku trefila Jarolímová.

Rozhodující úder pak svěřenkyě trenérek Šteglové a Šatalíkové svému soupeři zasadily ve 48. minutě, kdy se v rozmezí třinácti sekund  trefily kapitánka Šteglová a prakticky hned po rozehrávce také další členka elitní formace Šindelová.

"Tyhle tři góly určitě rozhodly," řekla po zápase kapitánka vítězek Dominika Šteglová. Přestože po dvou třetinách byl zápas nerozhodný, favoritky nepanikařily. "Nic extra jsme si v šatně neříkaly. Pořád jsme věřily, že to dotáhneme do vítězného konce. Určitě nás to neznervóznilo. Věděli jsme, že musíme hrát svou hru."

Dominika Šteglová (Tigers, v modrém), Pavla Theodosisová, Jana Vojáčková a brankářka Daniela Kreisingerová (Bohemians)Anet Jarolímová (Tigers, v modrém), Andrea Kohutová (Bohemians)

Florbalistkám Bohemians patřil úvod zápasu. První trefu zaznamenala aktivní Eliška Křížová, která ze vzduchu tečovala střelu Szotkowské, ale ještě do konce úvodní části vyrovnala střelou z poloviny hřiště Kořínková.

Obě družstva pak předvedla úpornou bitvu, zejména ve druhé třetině se z poloviny zaplněná hala na Podvinném mlýně těšila ze spousty neproměněných brankových příležitostí, kdy excelovaly především obě brankářky Kreisingerová a Váňová.

Finále si nenechaly ujít ani dvě bývalé opory Tigers a reprezentace Ilona Novotná a Klára Rozumová, které v zimě ukončily kariéru. K nim se po závěrečném hvizdu přidala ještě brankářská opora Hana Váňová. "Plánovala jsem to dlouhodobě, je to definitivní," řekla.

Bohemians pak v 50. ještě vykřesaly naději po sólové akci Szotkovské, ale definitivní pojistku dalšího titulu dala Tigers znovu kapitánka Šteglová. 

V závěrečné minutě pak ještě Košturiaková neproměnila trestné střílení, ale to už nic nezměnilo na mistrovských oslavách. Šampionky přímo postupují do příštího ročníku Evropského poháru, Bohemians budou hrát v srpnu kvalifikaci.

extraliga - ženy - 3. finále

FbŠ Bohemians - Tigers SJM 2:5 (1:1, 0:0, 1:4)

Branky a nahrávky: 14. Křížová (Szotkowská), 50. Szotkowská (Vojáčková) - 17. Kořínková (Moťková), 44. Jarolímová (Svobodová), 48. Šteglová (Košturiaková), 48. Šindelová (Jarolímová), 57. Šteglová (Košturiaková).

Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 200. Konečný stav série: 0:3.