Florbalisté Vítkovic budou nadále spoléhat na obranu

Moravskoslezský kraj - Velmi dobře skončila pro florbalisty Vítkovic základní část extraligy. Slezský tým sice ještě v posledním kole po výhře nad Future 5:0 živil naději na vítězství v základní části, naději na triumf jim ale vzaly Střešovice. Vítkovice tak do vyřazovací části vstoupí z druhého místa.

"Už před sezonou jsme chtěli být nahoře," řekl kouč vítkovických florbalistů Radomír Mrázek, který se může spoléhat na nejlepší extraligovou obranu. Jeho svěřenci inkasovali ve 22 zápasech základní části pouhých 67 branek, vítězné Střešovice dostaly 88 gólů.

Ve čtvrtfinálové sérii narazí Vítkovičtí na Bulldogs Brno. "Play-off je úplně jiná soutěž, ale samozřejmě chceme přes Brno přejít," podotkl Mrázek.

Florbalisté FBC Pepino Ostrava si vítězstvím 5:4 v Praze nad Chodovem pomohli na šestou příčku po základní části a svého soupeře poslali do bojů o záchranu v soutěži.

"Snad nám ta výhra pomůže, abychom se odrazili k lepším výkonům," připomněl kolísavou formu hráčů Pepina šéf klubu Rolf Franke. "Zkušeností z play-off máme dostatek." Hráči Pepina vyzvou ve čtvrtfinále Mladou Boleslav a dál budou spoléhat na nejlepší útok soutěže vedený nejproduktivnějším hráčem základní části extraligy Petrem Skácelem.

Florbalisté Pepina nastříleli v základní části extraligy svým soupeřům 137 branek, o 7 víc než Střešovice.

"Ale důležité bude, abychom ty góly dávali i ve vyřazovacích zápasech," upozornil Petr Skácel.

"A musí nám zachytat i brankáři," poukázal na slabší místo Pepina Rolf Franke.

Sobotní výhra Ostravanů v Praze uklidnila i hráče Havířova, kteří se před včerejším utkáním se Střešovicemi nemuseli strachovat o účast v play-off. Kdyby totiž Chodov naplno bodoval, potřebovali by Havířovští k jistotě účasti ve vyřazovacích bojích porazit obhájce titulu.

"Do play-off jsme se dostali, ale čeká nás těžká série se Střešovicemi," uvedl havířovský útočník Pavel Kožušník. Čtvrtfinále mezi Střešovicemi a Havířovem bude opakováním loňské finálové série.

Nováček extraligy z Třince si v posledním kole základní části pohlídal předposlední místo. Na hřišti posledních Bohemians vyhrál v prodloužení 5:4. Přesto jej čeká série o udržení v extralize.

První dvě utkání čtvrtfinálových sérií florbalové extraligy se hrají v sobotu a v neděli. Souboje ve skupině o udržení v extralize začnou o týden později.