Pardubičtí florbalisté v souboji s hráči Sokola Královské Vinohrady (žlutá).

Pardubičtí florbalisté v souboji s hráči Sokola Královské Vinohrady (žlutá). | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Florbalisté Pardubic selhali, série play-down se vrací do Prahy

  • 0
Scénář byl narýsovaný totožně jako před rokem. Pátý duel série play-down florbalové extraligy měli proti hostujícím Královským Vinohradům režírovat hráči pardubického Sokola. Místo loňské oslavy záchrany sezony propukly na palubovce haly Dašická poněkud smutnější emoce. Domácí však místo posledního kroku nechali své soky po výsledku 3:4 vývoj partie zamotat.

„Velký problém byl určitě v produktivitě, nám se bohužel naše šance proměnit nepovedlo. Navíc jsme dělali zbytečné chyby, které soupeř dokázal potrestat,“ prohlásil útočník Ivo Teichman.

Pojmenování „velký problém“ sedělo k promarněným příležitostem jako červená barva ke Karkulce. O všem vypovídá poměr střel. Vinohradský gólman Mrkos byl v ráži, jelikož čelil hned 64 pokusům. Jenže za jeho zády skončily jen dva z hole Janečka. Zozuláka a právě Taichamana, který vykřesal naději na prodloužení gólem půl minuty před koncem.

To ovšem nepřišlo, a tak sokolům nezbývá nic jiného, než se pokusit znovu o reparát. A ten může přijít záhy, jelikož šestá bitva se v pražských Riegerových sadech odehraje večer od 20 hodin. Pro obě mužstva to bude v závěru sezony prověrka fyzické připravenosti, jelikož sehrají čtvrté utkání během pouhých šesti dní.

„Únava asi bude znát, ale to je pro oba týmy stejné. Vinohrady nás zatím dvakrát za sebou porazit nedokázaly, navíc máme stále zápas k dobru, takže jedeme do Prahy sérii rozhodně ukončit,“ říká Teichman.

Jako je pro záchranářské zápasy typické, i tentokrát mohou rozhodovat maličkosti i drobná zaváhání.

„Celá série je hodně takticky svázaná, protože oba týmy ví, o co hrají. Z toho pramení občasná nervozita na hokejkách a nepřesná zakončení,“ dodává Teichman.