Zkušenosti jsou zpět. Jedním z těch, kteří se objevili vedle mladíků, byla i brněnská legenda Libor Schneider (vlevo). Ilustrační snímek

Zkušenosti jsou zpět. Jedním z těch, kteří se objevili vedle mladíků, byla i brněnská legenda Libor Schneider (vlevo). Ilustrační snímek | foto: Radek Miča, MAFRA

Florbalisté Bulldogs Brno ožili, soupeře zničili

  • 0
Návrat do starých dob si prožili florbalisté Bulldogs Brno. Jejich útok srazil soupeře v posledních dvou zápasech naprosto drtivou silou. Bohemians odjeli z Brna s porážkou 4:11, v Ostravě Buldoci zvítězili 12:3.

Několik kol se zdálo, že brněnští Buldoci budou mít k pověsti zarputilého a nepříjemného soupeře letos daleko. Ale po svátečně-nedělním dvojkole je všechno jinak. Dvě vysoké výhry signalizují, že mladičký tým se nesmíří s tím, že by své tradiční místo v osmičce pro play-off měl někomu přepouštět.

Bez šesti bodů by na tom byli Buldoci zatraceně špatně na předposledním místě. Takto jsou však devátí a v nevídaně vyrovnané tabulce jsou jen tři body od čtvrtého.

Výrazný vliv na proměnu měli dva zkušení hráči, které si trenéři Rudolf Škubal a Filip Vítek vypůjčili z druholigového béčka. Podruhé si v pátek zahrál třicetiletý Zdeněk Drápal, který se s extraligou loučil již před třemi lety, a poprvé Libor Schneider, kterému je o tři roky více, loni však patřil ještě do základní sestavy.

"Jsem rád, že nám pomohli, protože bylo potřeba mladé kluky uklidnit. Mladí zjistili co a jak hrát, Švára se Šnajdříkem jim předávají zkušenosti. Ustáli jsme tlak, který jsme si na sebe po čtyřech porážkách vytvořili," je spokojen Škubal.

Brňanům ani moc jiných možností nezbývalo. "Před sezonou jsme s nimi nepočítali, ale bohužel se nám rozpadla obrana a museli jsme situaci nějak řešit. V neděli v Ostravě už hráči věděli, co mají dělat, a byli klidnější," říká Škubal.

Díky preciznější obraně a defenzivní fázi se Buldoci konečně nadechli k tomu, co jim šlo vždycky dobře. K útočení a střílení branek. Probrali se tradiční kanonýři Luděk Ondráček a Martin Koutný.

"Bylo cítit, že útočníci víc věří obraně, proto si vpředu víc dovolili, hráli soustředěněji," vysvětluje Škubal, který plánuje výpomoc v případě potřeby i nadále. "Na jednu stranu je pro mě příjemné se po tolika letech vrátit do extraligy, ale jsem smutný z toho, že není tolik hráčů a kvality, abych už mohl hrát v klidu v béčku," přemýšlí Drápal.

Úkol uklidnit a vést spoluhráče zvládl bezvadně. "S Liborem jsme hráli každý v jedné obraně a fungovalo to. Organizoval jsem spoluhráče spíš na hřišti, aby věděli co a jak." V týmu už našel jen pár kolegů, s nimiž nastupoval před lety. "Většina už jsou o hodně mladší kluci, takže cesta k nim je složitější," připouští Drápal.

Doufá, že extraligové áčko bude potřebovat doplnit co nejméně, byť se další pomoci nezříká. "Florbal už hraju hlavně pro zábavu, nemám na něj tolik času. Navíc hraju za Gladiators okresní přebor ve futsalu," usmívá se.

Jak často trenéři sáhnou do béčka, jasné není, ale párkrát ještě určitě. "Je to pro nás hodně těžká sezona, takže podle potřeby a možností budeme využívat tyto dva a také ještě Petra Babku," zmínil škubal někdejšího ostrého zadáka Buldoků.