Ilustrační foto z duelu Pardubic (červená)

Ilustrační foto z duelu Pardubic (červená) | foto: Milan Hospodka

Pardubický kouč po turnaji v Praze: Viděli jsme, co zdobí top týmy

  • 0
Dostali jsme za uši, ale splnilo to účel, mínil po nedávném vystoupení florbalistů Sokola Pardubice na prestižním turnaji Bohemia Trophy v Praze asistent trenéra Ondřej Vichr. Východočeši skončili v jeho premiérovém ročníku na posledním šestém místě.

„Turnaj byl pro nás stoprocentně přínosný. Částečné zklamání je s výsledky, které jsme chtěli samozřejmě udělat lepší, ale měřit síly s nejlepšími týmy světa je rozhodně cesta, jak náš tým posouvat dopředu,“ uvedl Vichr pro klubový web Sokola.

Bolely zejména debakly se špičkovými soupeři ze Švédska: AIK Stockholm (1:8) a IBK Dalen (0:9). Ovšem i Švýcaři z Langnau Pardubice přehráli jednoznačně (12:5), takže jediným opravdu těsným zápasem byl ten úvodní proti Spartě (porážka 4:5 po nájezdech).

„Viděli jsme v plné nahotě, co top týmy zdobí, a co nám naopak chybí. Opticky sice hrajeme celkem vyrovnaná utkání, ale počítají se góly. A ve způsobu, jak si zahraniční soupeři dokázali šance připravit a zakončit je, byl obrovský rozdíl. Na střely zápasy končily zhruba stejně, ale u soupeřů to byly většinou připravené situace a velké šance, které vždy zaváněly skórováním. My jsme si podobných příležitostí vypracovali daleko méně,“ srovnával Vichr.

„Ale znovu opakuji, celkově je to pro nás velmi poučné a je jen na nás, trenérech a hráčích, abychom to přijali s pokorou a motivovalo nás to do další práce,“ doplnil kouč.

Hráči Sokola se nyní chystají individuálně, ve druhé půlce července pak následuje další část týmové přípravy, zakončená populárním turnajem Czech Open v Praze.