Trenér Milan Koubek s pardubickými florbalisty.

Trenér Milan Koubek s pardubickými florbalisty. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Nad Bohemkou jsme měli navrch, soudí pardubický trenér Koubek

  • 0
Byl to diametrálně odlišný pohled dvou koučů na utkání podmíněný diametrálně odlišnou náladou. Zatímco trenér pardubických florbalistů Milan Koubek byl po nedělním vítězství 8:3 v Praze na Bohemians navýsost spokojený, jeho protějšek Michal Jedlička, velmi emotivní kouč klokanů, porážku jen těžce trávil.

Slova uznání na adresu ve finále úspěšnějšího soka byste v jeho vyjádření stopovali marně.

„Bouřlivé utkání, tak, jak to na Bohemians bývá. Zvládli jsme je lépe týmově a takticky a zaslouženě si odvážíme tři body,“ hodnotil mač pro svazový web trenér průběžně čtvrtých Pardubic Milan Koubek.

Jedlička kontroval: „V podstatě se opakoval zápas s Otrokovicemi (porážka Bohemians 4:6). Mysleli jsme si, že vyhraje florbal, ale to jsme se šeredně mýlili. V takovém utkání pro příště bude lepší se nesnažit hrát florbal, ale NFL (Národní fotbalová liga - nejvyšší profesionální soutěž amerického fotbalu).“

Buď jak buď, první gól v zápase dali domácí. Sokol však ještě v úvodní třetině díky Kourkovi srovnal a ve druhé po jeho druhé trefě a následných brankách Teichmana a Přemka Pakosty Bohemce odskočil.

Do 50. minuty se navíc na pardubické straně prosadili ještě podruhé Pakosta a Bílý; Jedličkův tým se zmohl na odpověď až poté.

Snížení na 3:6 však k většímu dramatu nevedlo; Kourek nejprve vzápětí dokonal hattrick a Teichman následně jistil vysoké vítězství střelou do prázdné branky při power play klokanů.