Štěpán Slaný (v modrém), Mladá Boleslav

Štěpán Slaný (v modrém), Mladá Boleslav | foto: Jakub Konarski, www.fbcostrava.cz

Extraligové finále slibují boleslavští florbalisté za rok

  • 0
Pátý rok po sobě skončila pouť florbalistů Mladé Boleslavi v semifinále extraligy. Letos poprvé získali v sérii alespoň jeden zápas, předtím to bylo vždycky 0:3.

Série s Vítkovicemi měla i kvůli ostravské rvačce (divák napadl boleslavského Brychcu) velký náboj, přišlo o dvě stě lidí víc, než je kapacita haly. Hrálo se v úžasném tempu, ale naprosto férově.

"Objektivně vzato je třetí místo spravedlivé. Ale přesto cítíme všichni zklamání, protože letos jsme si na finále věřili," přemítal po nedělní porážce trenér Jiří Stožický.

Vítězové ve finále znovu narazí na Tatran Střešovice.

V hokeji mohou mistrovské Karlovy Vary bojovat další rok o předposlední místo. Ve fotbale Slavia po dvou titulech tápe ve středu tabulky.
Florbal je proti tomu takřka nehybný svět, pořadí ligy je každý rok skoro stejné.

"Je strašně těžké říct, v čem to je. Ve srovnání s dvěma nejlepšími mužstvy určitě nemáme horší kádr. Oni ale na rozdíl od nás dokážou udržet koncentraci celý zápas a vyhnou se výpadkům," uvažuje Stožický. "Vemte si třeba sobotní zápas, kdy jsme ztratili třígólové vedení. V neděli naopak vedly Vítkovice a okamžitě se zatáhly, začaly důsledně bránit a nedovolily nám se přiblížit. Chtěli jsme z každé pozice střílet a dva hráči měli před bránou dorážet, ale prakticky jsme se k tomu nedostali. Soupeř pak z protiútoku ten gól vždycky dokáže dát."

Vítkovicím se podařilo dokonale eliminovat největší hvězdu Sokolů Petra Novotného. Ten si v play-off připsal jen tři body.

Naopak obránce Štěpán Slaný si nechytatelnými švihy z půlky hřiště vystřílel vedení v kanadském bodování soutěže a s 11 góly i v tabulce střelců, byť je pravděpodobné, že ho někdo z finalistů ještě předstihne. "Máme nejsilnější kádr, co kdy vMladé Boleslavi byl, tři vyrovnané pětky. Je na čem stavět, abychom to finále udělali příští rok," řekl Jiří Stožický.