Momentka z utkání Česko - Finsko (ilustrační foto)

Momentka z utkání Česko - Finsko (ilustrační foto) | foto: ČTK

České florbalistky podlehly na úvod turnaje ve Finsku domácímu týmu

  • 0
České florbalistky podlehly v úvodním utkání Euro Floorball Tour v Eerikkilä domácímu Finsku 3:6. Český tým vedl, pak dvakrát vyrovnal, ale závěrečnou třetinu ovládly Finky. Výhru domácích zařídila dvěma góly Elina Kujalaová. Další zápas čeká český tým v sobotu od 14 hodin středoevropského času proti Švédsku.

Češky pod vedením Michala Jedličky, který zaskakuje na turnaji za nového trenéra Miroslava Janovského plnícího povinnosti u reprezentace juniorek, otevřely skóre v páté minutě díky Polákové. Finky ale stav otočily, když se nejdříve prosadila Elina Kujalaová a v 17. minutě ve vlastním oslabení Karjalainenová. V pokračující přesilovce ale srovnala stav Paulovičová.

V druhém dějství padla jediná branka, před polovinou utkání vrátila Finsku vedení Wickmanová. Ve 44. minutě smazala ztrátu Sládečková, ale rozhodlo se o pět minut později. Během 12 sekund se prosadily Elina Kujalaová a Rantalaová, výsledek ještě dovršila v přesilovce Suomalainenová.

Euro Floorball Tour žen v Eerikkilä

Finsko - ČR 6:3 (2:2, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky:
9. E. Kujalaová (K. Kujalaová), 17. Karjalainenová, 29. Wickmanová (K. Kujalaová), 49. E. Kujalaová (K. Kujalaová), 49. Rantalaová (Luomaniemiová), 56. Suomalainenová (Wickmanová) - 5. Poláková (Leierová), 18. Paulovičová (Bachmaierová), 44. Sládečková (Vavrečková). Rozhodčí: Larinovs, Gross (oba Lot.). Vyloučení: 2:1. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0.

Další utkání: Švédsko - Švýcarsko 13:4 (5:0, 2:1, 6:3).