GÓL! Boleslavský Radek Krajcigr oslavuje gól proti Pardubicím, svému bývalému...

GÓL! Boleslavský Radek Krajcigr oslavuje gól proti Pardubicím, svému bývalému klubu. | foto: Štěpán Tomš

V Mladé Boleslavi s Krajcigrem nebyli spokojení, posílí Lípu

  • 1
Florbalisté České Lípy získali významnou posilu. Jejich dres v nadcházející sezoně oblékne útočník Radek Krajcigr, který bude v týmu hostovat z mistrovské Mladé Boleslavi.

„Čas na hřišti potřebuje každý hráč a v Boleslavi bych ho momentálně nejspíš moc neměl. Proto beru hostování v České Lípě jako dobré řešení a výzvu, s novým klubem jsme se rychle domluvili,“ řekl Krajcigr pro boleslavský web. Jeden z nejlepších superligových střelců posledních ročníků v nových bílomodrých barvách odehraje už blížící se Czech Open.

Čtyřiadvacetiletý Krajcigr v Boleslavi odehrál poslední dvě sezony. V té první měl místo v produktivním útoku s Jiřím Curneyem a Janem Natovem a v součtu s play-off nastřílel 31 branek. V té minulé tak jistou pozici neměl a v závěru sezony úplně vypadl ze sestavy.

Proto se boleslavský klub společně s hráčem rozhodli pro hostování v České Lípě. „V posledním půlroce jsme nebyli s Radkovými výkony úplně spokojeni a řešili jsme také otázku jeho ochoty herní nedostatky odstraňovat. Dospěli jsme k názoru, že chceme v následujícím období vytěžovat na hřišti výrazněji jiné hráče ze stávajícího kádru,“ uvedl boleslavský sportovní manažer a trenér Jan Pazdera.

„Tento impulz by měl Radkovi pomoci zabojovat o návrat do naší sestavy v příštím ročníku, případně již v průběhu toho nadcházejícího. Dohoda s Českou Lípou proběhla hladce, model hostování našich hráčů v tomto klubu se osvědčil a věříme, že bude opět úspěšný,“ doplnil generální manažer Tomáš Pacák.

Příchod Krajcigra znamená pro Lípu před startem druhé sezony v nejvyšší soutěži druhou výraznou posilu. Už dříve klub oznámil návrat obránce Milana Tichého.