Brychta první hattrick stihl za polovinu zápasu

Pardubice - Premiérový extraligový hattrick. Už to je důvod k radosti. Karel Brychta ho však měl umocněn konečným výsledek 8:1. Tak vysokou výhru nad lídrem soutěže nečekal asi nikdo z pardubických florbalistů. "Dneska večer bude hodně velká oslava," smál se Brychta.

Centr elitního útoku Sokola, jemuž se na křídla vrátili uzdravení Drašar se Zozulákem, byl mužem zápasu s Havířovem. Zejména jeho první poloviny, kdy domácí předvedli úžasnou efektivitu. V koncovce byli téměř stoprocentní.

"V mém případě to platilo určitě," podotkl Brychta.

Stačilo mu necelých 28 minut a ve statistikách měl zapsány tři góly a jednu asistenci. "Na začátek zápasu jsme kladli velký důraz, abychom nepropadli jako v minulém utkání," řekl Brychta.

Sokol splnil úkol nad očekávání skvěle. K bezchybné obraně přidal i výtečnou koncovku. V polovině zápasu překvapivě vedl už 6:0. I díky Brychtovu hattricku.

"Když máte tři čtyři góly v zásobě, hned se hraje jinak. První třetina byla klíčová. Pak už jsme hráli v klídku," pochvaloval si Brychta.

Zatímco soupeř trefoval tyče, pardubičtí florbalisté mířili přesněji. A herní pohodu proměnili ve své nejvyšší vítězství v extralize. Překvapivě proti vedoucímu týmu soutěže. "Je to paráda," radoval se střelec.