Aleš Zálesný (vlevo) se spolu s Martinem Ostřanským raduje z gólu proti Švédsku

Aleš Zálesný (vlevo) se spolu s Martinem Ostřanským raduje z gólu proti Švédsku | foto: www.wfc2008.cz

Bojte se nás, vzkazuje soupeřům po bitvě se Švédskem útočník Zálesný

  • 5
Potlesk na otevřené scéně, děkovačka devíti tisíc diváků po skvělém výkonu. Přestože nakonec čeští florbalisté se Švédskem po jednom z nejlepších zápasů za poslední roky prohráli 4:5, v Ostravě předvedli, že na domácím mistrovství světa mohou mířit hodně vysoko. "Neporazili jsme Švédy teď, třeba to vyjde podruhé," doufá útočník Aleš Zálesný, který v pondělí také stihl podiskutovat v on-line rozhovoru se čtenáři.

Právě Zálesný patřil k nejlepším hráčům zápasu se šestinásobnými mistry světa. V útoku si skvěle rozuměl s Martinem Ostřanským a také novým centrem Milanem Fridrichem.

"Souhra s Milanem nám sedla," pochvaloval si útočník švýcarského Langnau nového muže v útočné partě.

"V sobotu jsme byli trošku křečovití, jen škoda, že jsme nedali o gól víc," dodal muž, který zařídil Čechům dvoubrankové vedení. První gól připravil rychlou rozehrávkou volného úderu pro Ostřanského, druhý pak skvělým uvolněním z rohu hřiště přidal sám.

aleš zálesný odpovídal on-line

Florbalový útočník v debatě se čtenáři iDNES.cz. Co všechno prozradil?

Osmadvacetiletý útočník hraje v Ostravě téměř v domácím prostředí, vždyť z místního FBC před lety odešel do zahraničního angažmá. "Tady v Ostravě je obrovská kulisa," pochválil diváky. "Měl jsem odhad pět šest tisíc. Byla to senzace. Husí kůže, srdíčko bije," rozplýval se po jednom ze svých nejlepších zápasů v reprezentačním dresu.

Zálesný jen zalitoval, že se historicky nejvyšší návštěvě na duelu základní skupiny MS nemohl tým odvděčit body z duelu největším favoritem. "Hráli jsme super dozadu, dali jsme i nějaké góly. Jen škoda začátku třetí třetiny, kdy jsme inkasovali dva rychlé góly. Byli jsme hodně blízko tomu zvítězit nebo minimálně remizovat. Kdybychom se vyvarovali jedné dvou hrubic, mohlo to dopadnout líp."

 Nemyslí si, že by mistři světa byli o něco nervóznější. "Oni vždycky mají vlažnější začátky a dostávají se z toho později. My jim moc nedovolili. A Bolek (Tomáš Kafka) perfektně zachytal."

Mužstvo si podle Zálesného, který v neděli odehrál 55. zápas v reprezentaci, vynikajícím výkonem zvedlo sebevědomí. "Určitě. A soupeři se teď mají čeho bát," vzkázal nejbližším protivníkům Lotyšsku a Itálii. "Určitě jsme ukázali, co můžeme na tomhle šampionátu předvést."

Na cílech reprezentace získat podruhé v historii z MS medaili se nedělní porážkou nic nemění. "Důležité zápasy ještě přijdou. Navíc není moc reálné porazit je dvakrát na jednom mistrovství světa. Takže to možná vyjde příště," poukázal s úsměvem na to, že týmy se mohou střetnout spolu buď ve finále nebo boji o bronz.