Cyklisté projíždějí během druhé etapy Tour Down Under lesem zničeným požáry v...

Cyklisté projíždějí během druhé etapy Tour Down Under lesem zničeným požáry v okolí Adelaide. | foto: Reuters

Ewan unikl karambolu a vyhrál druhou etapu Tour Down Under

  • 0
V závěru se vyhnul hromadnému pádu, v němž zůstala řada favoritů. Domácí jezdec Caleb Ewan vyhrál druhou etapu a dostal se do čela závodu Tour Down Under, který v Austrálii tradičně zahájil sezonu silničním cyklistům.

Na zemi se ocitli italský spurtér Elia Viviani nebo Brit Simon Yates, kolega jihoafrického obhájce prvenství Daryla Impeyho z týmu Mitchelton-Scott. Yates si poranil koleno a je možné, že závod pro něj skončil.

„Vyhnul jsem se, byl jsem těsně před tím. Ale slyšel jsem, jak spadli. Hrozný zvuk slyšet praskat karbon,“ komentoval Ewan hromadný pád kilometr a půl před cílem. Pro vítězství pak spurtoval do mírného kopce.

V průběžném pořadí je bez časové ztráty na druhém místě vítěz úvodní etapy Sam Bennett, Impey je třetí o sekundu. Na 35. místě dorazil do cíle ve Stirlingu český cyklista Josef Černý. Závod skončí v neděli.

Cyklistický závod Tour Down Under

(WorldTour)

2. etapa (135,8 km): 1. Ewan (Austr./Lotto-Soudal) 3:27:31, 2. Impey (JAR/Mitchelton-Scott), 3. Haas (Austr./Cofidis), 4. Philipsen (Belg./SAE Team Emirates), 5. Felline (It./Astana), 6. Vendrame (It./AG2R La Mondiale), ...35. Černý (ČR/CCC) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Ewan 6:56:15, 2. Bennett (Ir./Deceuninck-Quick Step) stejný čas, 3. Impey -1, 4. Philipsen -4, 5. Haas -5, 6. Drizners (Austr.) -7, ...69. Černý -10.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa