Nairo Quintana v deváté etapě Tour de France, za ním Romain Bardet, Rigoberto...

Nairo Quintana v deváté etapě Tour de France, za ním Romain Bardet, Rigoberto Uran a Guillaume Martin. | foto: Reuters

Na Quintanův tým padlo podezření, Tour hrozí dopingový skandál

  • 136
Krátce po skončení cyklistické Tour de France se schyluje ke skandálu, státní zastupitelství v Marseille zahájilo předběžné vyšetřování kvůli dopingovému podezření. Podle francouzských médií se jedná o tým Arkéa-Samsic, jehož největší hvězdou je kolumbijský vrchař Nairo Quintana.

Úřady potvrdily, že dva členové z blízkého okolí jednoho jezdce už jsou ve vazbě. Podle tisku je v podezření především druhý z bratrů Quintanů Dayer, jenž je také členem týmu. V hledáčku vyšetřovatelů je i lékařský personál.

OBRAZEM: Pády, zlomení favorité a senzační časovka. Největší momenty Tour

Tadej Pogačar se raduje z vítězství Tour de France. Vedle něj je druhý Primož...

Francouzská policie prohledala hotelové pokoje týmu už minulou středu v Méribelu po královské 17. etapě. Zaměřila se vedle mladšího z bratrů Quintanů také na dalšího kolumbijského jezdce Winnera Anaconu.

Státní zástupkyně Dominique Laurensová bez uvedení jména stáje či jezdců agentuře AFP potvrdila, že zahájila vyšetřování kvůli tomu, že při razii byly nalezeny „různé výživové doplňky a léky“. Také byla zjištěna jedna „metoda, která se dá považovat za doping“.

Stosedmý ročník slavného závodu skončil vítězstvím Slovince Tadeje Pogačara v neděli. Třicetiletý Nairo Quintana, jenž byl v minulosti na Tour de France dvakrát druhý a jednou třetí, skončil celkově sedmnáctý, což bylo při sedmé účasti jeho nejhorší umístění.

,