Taylor Phinney

Taylor Phinney | foto: Profimedia.cz

Phinney s cyklistikou končí už ve 29 letech, vydá se do světa umění

  • 6
Po vážném zranění před pěti lety dlouho zvažoval svou budoucnost. Nakonec se bývalý mistr světa v dráhové cyklistice Taylor Phinney se rozhodl se závoděním skončit už v 29 let. Syn olympijských medailistů, který byl velkým talentem a sbíral pro Spojené státy úspěchy i na silnici v časovkách. Rozlučku si naplánoval na nedělní závod v Japonsku.

„Už se nechci připravovat na závody, abych je jenom dokončil. Je načase věnovat energii něčemu novému, neznámému,“ uvedl Phinney na webu stáje EF Education First a prozradil, že se vydá do světa umění.

Yoooo hey hi hello ! So yes, I’m happy to announce that I am hanging up my professional road cycling cleats at the end of this season... I want to say thank you to everyone that has cheered me on and sent me good energy over the last twelve years! I appreciate you all. .
Alas, in the battle between Art and Sport, ART WON. I’m so happy and genuinely excited—almost giddy at the prospect of being able to CREATE full time. My heart is full and I look forward to sharing what the future brings with whoever wants to follow.
.
As far as cycling goes...I’m more in love with bikes now than I have ever been before. My body is very relieved now that it knows that I will not be punishing it to the fullest extent of my capabilities . My mind is refreshed from a summer of adventure and my heart is opening at a rate that terrifies me in the best of ways! I am so grateful to this sport for the teachings I’ve received, the connections I’ve made, and the stories I can share from the crazy days on the bike.
.
I want to thank all my friends in the peloton and I wish you all the best of luck. I will let you know what it is like on the other side :)

16. října 2019 v 21:01, příspěvek archivován: 17. října 2019 v 12:18

Na dráze vybojoval světové tituly ve stíhačce v letech 2009 a 2010, pak prokazoval svůj talent na silnici v dresu týmu BMC. V květnu 2014 si však při domácím šampionátu zlomil nohu a po vážném zranění už se na někdejší úroveň nedostal.

Na silničním MS pomohl vybojovat zlato americké stáji BMC v časovce na domácím šampionátu v Richmondu v roce 2015. O tři roky dříve na Giru d’Italia po etapovém triumfu nosil tři dny trikot lídra.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa