Jaroslav Rendl, vítěz cyklistické soutěže iDNES Premium

Jaroslav Rendl, vítěz cyklistické soutěže iDNES Premium | foto: MAFRA

Těším se na Tour a projížďku s Andy Schleckem, říká vítěz soutěže iDNES Premium

  • 0
Téměř tisíc soutěžích, mnoho záludných otázek, ale jen jeden vítěz. Taková byla cyklistická soutěž iDNES Premium o třídenní VIP zájezd na Tour de France. Vítězem se stal Jaroslav Rendl, nadšený amatérský cyklista z Nového Strašecí.

„Když jsem postoupil mezi deset nejlepších, myslel jsem si, že to je spam, nevěřil jsem tomu. A že jsem dokonce vyhrál? Jsem nadšený,“ líčil Jaroslav Rendl po velkém kvízovém finále, které se konalo 28. června v redakci iDNES.cz.

Vítěz získal exkluzivní třídenní zájezd se Škoda Auto na 15. etapu Tour de France v hodnotě zhruba 130 tisíc korun. Čeká ho mimo jiné návštěva závodní vesničky před startem, jízda v pelotonu v doprovodném vozidle, přelet helikoptérou nad pelotonem, piknik podél trati či fandění v cíli.

 „Těším se i na ranní projížďku na kole s Andy Schleckem. Kdysi jsem byl na Tour fandit s rodinou a Andy se dceři podepsal na kšiltovku. Teď si s ním dám dokonce malý trénink,“ říká Jaroslav Rendl.

Andy Schleck, šampion Tour de France 2010

Soutěž o VIP zájezd na Tour de France odstartovala na iDNES Premium 10. června. Hrálo se na tři soutěžní kola, tematicky rozdělená: Historie české a československé cyklistiky, Historie Tour a Současnost Tour. Každé kolo obsahovalo deset otázek. 

Proč závodník na čele Tour obléká dres zrovna žluté barvy? A jakým způsobem se druhodivizní tým Alpecin-Fenix dostal do elitní společnosti? Nejen takové otázky - od cyklistického experta Tomáše Macka a jeho týmu - čekaly na soutěžící. 

Vyzkoušejte si kvíz o Tour de France

Deset nejlepších i nejšťastnějších pak mělo možnost dorazit na finále do redakce MF DNES a iDNES.cz, kde vyplňovali další velký cyklistický kvíz. Tentokrát jen klasicky s využitím papírů a propisky. Nejúspěšnější, Jaroslav Rendl, si nyní dopřeje ojedinělý zážitek.