Rumšasova manželka je na svobodě

Bonneville - Manželka litevského cyklisty Raimondase Rumšase je od dnešního dne opět na svobodě. Osmadvacetiletá Edita byla ve vězení ve francouzském Bonneville od 28. července, kdy ji zadrželi celníci na hranicích Francie a Itálie s množstvím dopinkových látek. Vzniklo proto podezření, že je vezla pro svého muže, který překvapil třetím místem na Tour de France.

Právnička Veronique Coudrayová dnes krátce po poledni novinářům potvrdila, že její mandantku propustili po zaplacení kauce 20 000 eur. Podle jejích informací smí manželka úspěšného cyklisty a matka tří dětí odjet domů do Itálie. Z vězení odešla Rumšasová v doprovodu Coudrayové a litevského konzula Pierra Minonzia a z Bonneville odjela jeho vozem.

Když u Rumšasové celníci zakázané prostředky nalezli, tvrdila, že je veze pro nemocnou matku. Rumšas odmítl za svou ženou do Francie přijet v obavách, aby jej policie rovněž nezadržela. Vyšetřovatelé jej proti přijeli vyslechnout za ním domů do Toskánska.

Během Tour byl Rumšas testován na doping a výsledky byly negativní. Jeho stáj Lampre jej nicméně suspendovala, dokud bude vyšetřování pokračovat.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa