Slovenský cyklista Peter Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan | foto: Profimedia.cz

Sagan je v pohodě: žertoval, vyzval Cavendishe a ukázal nové tetování

  • 40
Leeds (Od našeho zpravodaje) - Má nový sestřih i design závodního kola, to vše podle dalšího filmového superhrdiny. Peter Sagan má i nové „tetování“, které před startem Tour de France neváhal všem ukázat. Jedno je však u slovenského Ramba při starém - znovu, už potřetí v řadě chce v Paříži, na konci třítýdenní cyklistické bitvy, obléct zelený dres nejlepšího spurtera. "Možná jsem favorit, jenže na Tour nikdy nevíte," brzdil.

Totální pohoda proudila ze slovenského rychlíka, žertoval s novináři, na rádoby vtipné dotazy reagoval opravdu vtipnými odpověďmi. Jestli svůj klid přenese i do sedla a 21 etap závodu, pak se Cavendish, Kittel nebo Greipel, tedy jeho soupeři v "zeleném" závodě, mají proč obávat.

"Ano, chci získat další zelený dres a máme tu pro tento cíl velmi dobrý tým," ujistil 24letý závodník z Žiliny.

A co ten žlutý? Myslíte na něj?
Jestli tu nějaký máte, rád si ho obleču.

Tak vážně, je v dosahu?
Je to sen, ale jestli je zrealizovatelný, to uvidíme. Záleží, jak se budu cítit, jestli budu mít štěstí. Tour de France je nevyzpytatelná.

Třeba kvůli kostkám, kterých se mnozí bojí?
Budou jiné než na Paříž-Roubaix, protože tohle je Tour de France. Bude to nebezpečné, etapa je krátká, bude plná stresu, pádů. Ale bude legrace.

Kudy vede cesta k vítězství v bodovací soutěži?
Tak jako každý rok, není daná nějaká konkrétní taktika. Hlavní je být v pohodě, nepřipouštět si stres, toho je dost v balíku. Nejhorší by bylo nějaké neštěstí, ostatní záleží na tom, jak se mi pojede, jakou budu mít podporu z týmu, ale myslím, že všechno by mělo být v pohodě. A kdo bude největší soupeř? To teď fakt nevím, uvidíme po týdnu, po dvou. Dnes je soupeřem každý.

Porazíte Cavendishe v Harrogate?
Pokusím se.

A hned druhá etapa je kopcovitá, už ne tolik pro ryzí spurtery. Sedí vám?
Jenže nejdřív k ní musíme dojet, ještě máme před sebou první etapu.

Řekněte něco k novému designu kola.
Vybral jsem dalšího filmového hrdinu - Wolverina. Je to superhrdina, takže dokáže všechno a umí rychle regenerovat. Snad mi na této Tour přinese štěstí.

Prý máte i nové tetování.
Vážně je chcete vidět? Tady, na koleni (Sagan vstal, vyhrnul pravou nohavici a ukazoval silniční vyrážku, památku na jeden z pádů). Ne, tetování nemám.