Ondřej Cink

Ondřej Cink | foto: Matěj Tomíček, MAFRA

Cinkovy trable na Tour: Začaly mi otékat prsty. Snad budu moci pokračovat

  • 10
Trémolat (Od našeho zpravodaje) - V „loterii“ hotelů, které jsou týmům na Tour přidělovány organizátory, si stáj Bahrain Merida vytáhla pro první volný den šťastný los. Ve vesnickém hotelu Le Vieux Logis, uprostřed zeleně a nedaleko od golfového resortu, si dopřál vytoužený odpočinek také Ondřej Cink. Po nedělní etapě, kterou označil za svůj „nejtěžší den na kole“, tu však musel řešit i nečekaný zdravotní problém.

Jak se vaše tělo po nedělní šichtě cítilo, když se v pondělním ránu probralo?
Docela dobře. Překvapilo mě, že si nepřipadám, že bych byl úplně našrot. Jen mám najednou problémy s prsty na rukách a s dlaněmi. Začaly mi otékat, dneska jsem na kole při tréninku nemohl ani držet řidítka. Na levé ruce mám zasažený jeden prst, na pravé ruce tři a celou dlaň.

Co je příčinou?
Vůbec nevíme. Ani co to je, ani z čeho to je. Nedokázali jsme zjistit, jestli se tak děje proto, že se mi prsty nedokrvují.

Nemůže jít například o následky bolesti zad?
Já opravdu nevím, naši doktoři taky ne. Konzultují vše na dálku i se specialisty. Maséři na problému pracují, chodím na terapie. Snad to bude v pořádku.

10.července 2017 v 21:54, příspěvek archivován: 11.července 2017 v 02:23

Trocha zaslouženého odpočinku o volném dni na Tour: @ondrejcink s týmem Bahrain Merida u Bergeraku, vesnický hotel u golfového resortu https://t.co/tgzTnjOR1U

A kdyby ne? Bude ohroženo vaše další působení v závodě? ̈
Kdyby zůstal stav mých prstů v úterý před startem stejný, jako byl v pondělí na tréninku, další etapu bych nemohl absolvovat. Při tréninku jsem mohl mít na řidítkách jenom položené ruce, nemohl jsem je stisknout. Jakmile by se jelo rychle a potřeboval bych zabrat, nebyl bych schopen pevně se držet.

Problémy se poprvé projevily až po skončení nedělní etapy?
Už do ní jsem nastupoval s tím, že mě bolí dlaň na jednom místě. Po etapě to samé. V noci na pondělí mě potom probudily bolesti do prstu. V pondělí ráno se zhoršovaly a prsty mi začaly natékat. Po terapii se ale teď cítím lépe. Věřím, že to nakonec budu v pohodě a dokážu na Tour pokračovat tak, abych zvládl dvě další rovinaté etapy.

I proto jste si v pondělí nejspíš říkal: Díky bohu za volný den?
Určitě. Dostal jsem tak čas dát se dohromady.