Petr Čech z Chelsea v ligovém zápase proti Sunderlandu rozehrává.

Petr Čech z Chelsea v ligovém zápase proti Sunderlandu rozehrává. | foto: Reuters

Čech rozdá podpisy v Liberci, přijede na Kolo pro život

  • 2
Chcete získat podpis opravdové sportovní celebrity? Šanci máte v sobotu odpoledne, kdy ve sportovním areálu v libereckém Vesci bude mít autogramiádu Petr Čech.

Brankář fotbalové Chelsea vloni majetkově vstoupil do společnosti ČS MTB Team, která organizuje i seriál cyklistických závodů Kolo pro život. Ten má zítra další zastávku v Liberci, kde se koná tradiční závod Ještěd Tour Kooperativy.

„Účast Petra Čecha máme potvrzenou. Nebude závodit, ale přijede se podívat jako vlastník společnosti a bude rozdávat podpisy,“ uvedl jeden z libereckých organizátorů Miroslav Pecháč.

„Věřím, že budu mít možnost osobně setkat se setkat se spoustou z vás na některém ze závodů v rámci programu, který letos připravil náš organizační tým,“ řekl Čech pro časopis Kolo pro život na začátku sezony. Svůj slib splní právě na závodě v Liberci.

Autogramiáda s nejvíce vydělávajícím českým sportovcem by na stánku Petr Čech Sport ve Vesci měla proběhnout zítra od 15 do 15.30. Slavný gólman byl v minulých dnech s Chelsea na turné v Thajsku a Austrálii. Do Prahy přiletí až v sobotu dopoledne a hned poté vyrazí autem do Liberce.

Na trať sobotní Ještěd Tour se vydají i další známí sportovci mimo cyklistiku. Závod si nenechají ujít například čeští reprezentanti v běhu na lyžích Dušan Kožíšek a Aleš Razým.

Ještěd Tour je závod pro celou rodinu. Letos se jede už 9. ročník. Účastníci si můžou vybrat ze tří různě obtížných tras, z nichž ta nejdelší měří 53 km s převýšením 1700 m.

Nechybí dětské závody Junior Trophy v pěti věkových kategoriích včetně odrážedel a také první díl závodů pro zdatnější děti Junior Trophy Cup. „Očekáváme tisícovku účastníků, nahrává nám i pěkné počasí,“ uvedl za pořadatele Miroslav Pecháč. Start je v 11 hodin ve Vesci, cíl tamtéž.

Ještěd Tour však není jediným cyklistickým závodem v Liberci o tomto víkendu. V neděli se na Ještědu jede druhý díl Enduro Serie 2015.