Barbora Průdková

Barbora Průdková | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Bikerka Průdková získala na mistrovství Evropy bronz ve sprintu

  • 0
Barbora Průdková získala na mistrovství Evropy horských kol v Grazu bronz ve sprinterské disciplíně eliminator. Třetím místem navázala dvaadvacetiletá bikerka na loňskou stříbrnou medaili. Zvítězila Irina Popovová z Ukrajiny, druhá skončila Francouzka Coline Clauzureová.

„Letos to bylo o hodně těžší než vloni. Přišlo mi, že jsme byly strašně vyrovnané, a já už od první rozjížďky jezdila s Francouzkou, co byla na konci druhá. Každou rozjížďku jsem s ní musela strašně bojovat. Výrazně se rozhodovalo na startu, pak už se téměř nedalo předjíždět,“ uvedla Průdková na webu mtbs.cz.

Přesto se možnost k útoku naskytla. „Já jsem si našla klasické místo na skoku, který holky jen jezdily a já skákala, takže jsem tam každou rozjížďku někoho přeskočila. A to finále bylo mega vyrovnané, bylo to se všemi na lokty až do cíle. Jsem moc ráda, že mám medaili,“ řekla Průdková, která v neděli nastoupí do závodu žen do 23 let.

Mužskému sprintu dominovali Francouzi, kteří obsadili první čtyři místa, mistrem Evropy se stal Titouan Perrin Ganier. Dominik Prudek a Jakub Kavalír skončili v osmifinále na 18. a 19. místě.

Mistrovství Evropy horských kol

v Grazu (Rakousko)

Eliminator:
Muži:
1. Perrin Ganier, 2. Serres, 3. Rogier (všichni Fr.), ...18. Prudek, 19. Kavalír (oba ČR).
Ženy: 1. Popovová (Ukr.), 2. Clauzureová (Fr.), 3. Průdková (ČR).

,