Jan Hirt za cílem 19. etapy Gira.

Jan Hirt za cílem 19. etapy Gira. | foto: Tomáš Macek, MAFRA

Hirt přestoupí z Astany do týmu CCC, tvrdí prestižní italský deník

  • 12
Český cyklista Jan Hirt podle italské Gazzetty dello Sport změní po této sezoně dres a odejde z týmu Astana do polské stáje CCC. Pokud by tato informace byla pravdivá, vrátil by se do týmu, za který závodil do roku 2017 a v jehož dresu vybojoval 12. místo v celkovém hodnocení Gira.

Rozdíl by to však byl podstatný. V sezoně 2017 a ještě i loni bylo CCC druhodivizní stájí. Naopak od letošní sezony je po „pohlcení“ bývalé stáje BMC týmem prvodivizním.

Oranžové CCC má momentálně ve své sestavě olympijského vítěze Grega van Avermaeta, ale postrádá předního cyklistu, který by bojoval o Top 10 celkové klasifikace na podnicích Grand Tour. V příští sezoně se sem podle rovněž nepotvrzených informací má přesunout také Ilnur Zakarin, současný jezdec ruské Kaťuše - desátý na letošním Giru.

Za tým CCC už nyní závodí Josef Černý, loni dvojnásobný mistr republiky.

Zpravidla dobře informovaná Gazzetta dello Sport, která je rovněž spoluorganizátorem Gira, v úterním vydání píše, že kromě Hirta by měl Astanu opustit i Ital Dario Cataldo, jenž zamíří do Movistaru.

Informaci o přestupu českého cyklisty přinesly též belgické a polské cyklistické weby.

Sám Hirt před startem Tour v rozhovoru pro Českou televizi uvedl: „Příští sezonu už mám vyřešenou.“ Více zatím neprozradil. Podle pravidel UCI mohou být přestupy podepisovány až od 1. srpna, i když domlouvány jsou pochopitelně mnohem dříve.

Jan Hirt na Giru d´Italia.

PŘED DVĚMA LETY. Jan Hirt v dresu CCC na Giru 2017.

Hirt letos vybojoval 2. místo v královské etapě Gira, na němž z jeho pomoci těžil lídr stáje Miguel Ángel López. V červnu skončil český jezdec pátý v celkové klasifikaci worldtourového podniku Kolem Śvýcarska, v dubnu byl sedmý v závodu Kolem Alp.

,