Jakub Otruba během prezentace týmu ATT Investments.

Jakub Otruba během prezentace týmu ATT Investments. | foto: Filip Bezděk/ATT Investments

Otruba začal sezonu vítězstvím na Rhodosu, Turek skončil osmý

  • 0
Český cyklista Jakub Otruba vstoupil do sezony vítězstvím ve dvouetapovém závodu na ostrově Rhodos. V sobotu dojel nový člen týmu ATT Investments druhý za Dánem Rasmusem Wallinem a v neděli skončil třetí ve stejném čase jako vítězný Dán Cedric Christophersen.

Toho v konečném pořadí závodu s názvem Visit South Aegean Islands odsunul na druhé místo o tři sekundy.

„Vítězství si velmi cením. Je to moje první výhra v celkovém pořadí etapového závodu a navíc s novým týmem. Lepší vstup do sezony jsme ani mít nemohli. Doufám, že na to v dalších závodech navážeme, máme silný tým, který výborně spolupracuje,“ uvedl Otruba v tiskové zprávě.

Cyklisté pozor! Získejte zdarma permanentky a VIP vstupy na Kolo pro život 2023

Jeho týmový kolega Daniel Turek obsadil v závodu druhé kategorie kalendáře UCI osmé místo.

Ťoupalík dojel druhý v Poreči

I při druhém letošním startu se Adam Ťoupalík prosadil na stupně vítězů. Jezdec stáje Elkov Kasper skončil druhý v Poreč Trophy a navázal na středeční vítězství v jiném chorvatském závodu druhé kategorie UCI Umag Trophy.

Po 156 kilometrech Ťoupalík nestačil ve spurtu jen na Poláka Patryka Stosze. „Výborně mi to rozjeli Matěj Záhálka a Dominik Neuman a mohl jsem bojovat o vítězství. Stosz byl nakonec nejrychlejší, ale druhé místo je výborné,“ uvedl Ťoupalík v tiskové zprávě.

,