Český dráhový cyklista Dominik Topinka v týmovém sprintu na mistrovství světa.

Český dráhový cyklista Dominik Topinka v týmovém sprintu na mistrovství světa. | foto: Reuters

Čeští dráhoví cyklisté se v pátečním programu na MS v Roubaix neprosadili

  • 0
Čeští cyklisté se v pátečním programu mistrovství světa v dráhové cyklistice v Roubaix neprosadili. Robin Wagner s Dominikem Topinkou vypadli v kilometru s pevným startem v kvalifikaci, Veronika Jaborníková nepřešla ve sprintu přes úvodní vyřazovací kolo. Nicolas Pietrula v bodovacím závodě i Petra Ševčíková v omniu skončili v závěru startovního pole.

V německém finále sprintu Emma Hinzeová dvakrát porazila Leu Sophii Friedrichovou a po společném triumfu v týmovém sprintu získala druhé zlato. Pokud uspěje i v keirinu, podaří se jí unikátní obhajoba všech tří loňských titulů z Berlína.

Stíhací závod nečekaně ovládl Američan Ashton Lambie, který ve finále zdolal Itala Jonathana Milana. Jeho favorizovaný krajan Filippo Ganna skončil až třetí. V bodovačce triumfoval k radosti domácího publika Francouz Benjamin Thomas, v kilometru s pevným startem zvítězil Nizozemec Jeffrey Hoogland a prvenství v omniu ukořistila Britka Katie Archibaldová. Ta vyhrála tři ze čtyř disciplín a získala už čtvrtý duhový trikot.

Mistrovství světa v dráhové cyklistice v Roubaix

Muži:
Bodovací závod:
1. Thomas (Fr.) 94, 2. De Ketele (Belg.), 3. Hoppezak (Niz.) 35, ...17. Pietrula (ČR).
1 km s pevným startem: 1. Hoogland (Niz.) 58, 418, 2. Paul (Trin.) -1,373, 3. Eilers (Něm.) -1,590, ...v kvalifikaci 10. Wagner, 17. Topinka (oba ČR).
Stíhací závod - finále: Lambie (USA) 4:05,060 - Milan (It.) 4:06,149, o 3. místo: Ganna (It.) - Imhof (Švýc.) dostižen.

Ženy:
Sprint - finále:
Hinzeová - Friedrichová (obě Něm.) 2:0, o 3. místo: Mitchellová - Genestová (obě Kan.) 2:0, …22. Jaborníková (ČR) vyřazena v 1. kole.
Omnium: 1. Archibaldová (Brit.) 137, 2. Kopecká (Belg.) 119, 3. Balsamová (It.) 116, ...19. Ševčíková (ČR) 14