Michael Kukrle ze stáje Elkov-Author se snaží uniknout zbytku startovního pole...

Michael Kukrle ze stáje Elkov-Author se snaží uniknout zbytku startovního pole Czech Tour. | foto: Miloslav Jančík, MF DNES

Kukrle v poslední etapě prohnal favority a na Czech Tour skončil třetí

  • 23
Cyklistickou Czech Tour ovládl jihoafrický rychlík Daryl Impey z worldtourové stáje Mitchelton-Scott, když v poslední etapě z Mohelnice do Šternberku dojel druhý za svým týmovým kolegou Lucasem Hamiltonem. Triumf si ale museli zasloužit, na okruzích v cílovém Šternberku, kde závodníci zdolávali 14procentní stoupání po kostkách i výšlap po Ecce Homo, je potrápil Michael Kukrle z Elkov-Author.

Rodák přímo ze Šternberku, který na kole začínal v nedaleké Mohelnici, tuto etapu vyhrál už loni. I letos nastoupil ve stejném místě při stoupání na kostkách v posledním okruhu a vytvořil si malý náskok. „Kluci z Mitcheltonu se mi zdáli unavení, tak jsem zkusil zaútočit. Na konci kostek si mě ale doskočili (Impey a Hamilton), ale i tak jsem spokojený, aspoň jsem to trochu nadělil a přijel jsem si pro třetí místo,“ cení si Kukrle.

Ani v závěru nic nevypustil a ještě dvě stě metrů před cílem vedl. „Zkusil jsem ještě na pětistovce nastoupit, docela jsem si vytvořil náskok, ale ve špurtu mi trochu došlo a na pásce mě skočili. Myslím, že jsem to lépe udělat nemohl,“ přemítal závodník, který díky třetímu místu a bonifikačním vteřinám skončil na stejném místě i v celkovém pořadí.

Jediná česká stáj na startu Elkov-Author měla v první desítce ještě šestého Jana Bártu, sedmého Jakuba Otrubu, jenž získal i bílý dres pro nejlepšího mladíka, a osmého Karla Hníka.

Cyklistický závod Czech Tour

4. etapa (Mohelnice - Šternberk, 178 km)

1. Hamilton (Austr./Mitchelton-Scott) 4:33:53, 2. Impey (JAR/Mitchelton-Scott), 3. Kukrle (ČR/Elkov-Author) oba stejný čas, 4. Grossschartner (Rak./Bora-hansgrohe) -1, 5. Bárta (ČR/Elkov-Author), 6. Stüssi (Švýc./Vorarlberg Santic), ...16. Otruba všichni -44, 19. Hník (oba ČR/Elkov-Author) -1:10.

Konečné pořadí: 1. Impey 13:22:59, 2. Hamilton -9, 3. Kukrle -33, 4. Grossschartner -43, 5. Haig (Austr./Mitchelton-Scott) -1:05, 6. Bárta -1:19, 7. Otruba -1:21, 8. Hník -1:47.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa