VÍTĚZ. Milan Kadlec slaví triumf v silničním závodu s hromadným startem na MČR

VÍTĚZ. Milan Kadlec slaví triumf v silničním závodu s hromadným startem na MČR v Púchově. V cílové rovince přespurtoval Františka Raboně. | foto: ČTK

Kadlec ovládl etapový závod v Číně, Kaňkovský vyhrál dvě etapy

  • 1
Čeští cyklisté se blýskli v etapovém závodě první kategorie UCI v Číně. Milan Kadlec klání Kolem jezera Tchaj-chu celkově vyhrál, jeho kolega z pražské Dukly Alois Kaňkovský ovládl dvě etapy.

Osmatřicetiletý Kadlec nakročil k triumfu hned v úvodní etapě, v níž pár kilometrů před cílem nastoupil a roztrhal peloton. V boji o prvenství na 140 km dlouhé trati pak přespurtoval Američana Joeyho Rosskopfa a Nizozemce Florise Goesinnena. 

"Už jsem za svou kariéru něco vyhrál, ale tohle vítězství je hodně milé," konstatoval zkušený jezdec, který střídá silniční závody s dráhou.

Oranžový dres lídra závodu, který svědčil svým profilem hlavně spurtérům, pak úřadující český mistr v silniční cyklistice  s pomocí spolujezdců z Dukly uhlídal až do konce. V celkovém hodnocení triumfoval s náskokem deseti sekund před Goesinnenem.

Prosadil se také Kaňkovský, který vyhrál druhou a poslední etapu. Ve třetí a čtvrté etapě skončil bývalý mistr světa v dráhovém omniu na druhém místě.

Závod Kolem jezera Tchaj-chu

Konečné pořadí po osmi etapách: 1. Kadlec (ČR) 22:10:26, 2. Goesinnen (Niz.) -10, 3. Ki ho Choi (Hongkong) -15, ...29. M. Hačecký -2:53, 49. Hochmann -3:47, 55. Kaňkovský -7:22, 65. Bláha -8:06, 92. V. Hačecký (všichni ČR) -12:15.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa