Jakub Říman na trati cyklokrosového mistrovství republiky

Jakub Říman na trati cyklokrosového mistrovství republiky | foto: Michal Sváček, MAFRA

Cyklokrosový pohár v Rýmařově vyhráli při absenci lídrů Konwa a Vanderbekenová

  • 0
Závod cyklokrosového Toi Toi Cupu v Rýmařově vyhráli při absenci dosavadních lídrů Michaela Boroše a Kristýny Zemanové zahraniční jezdci Marek Konwa z Polska a Joyce Vanderbekenová z Belgie. České jedničky Boroš se Zemanovou pátý díl domácího seriálu vynechaly, v neděli je čeká Světový pohár v Dendermonde.

Tradiční účastník pohárových závodů Konwa vyhrál s půlminutovým náskokem před dvojicí Jakub Říman, Matyáš Fiala. Díky prvnímu triumfu v sezoně se jezdec mladoboleslavského týmu dostal do čela hodnocení seriálu před mistra republiky Boroše, jenž zvítězil ve všech třech svých startech.

První účast v tomto ročníku Toi Toi Cupu proměnila ve vítězství Vanderbekenová, šest sekund za ní spurtovaly o druhé místo české závodnice. Juniorská reprezentantka Kateřina Douděrová ve finiši porazila Nikolu Noskovou, jež se po krachu svého španělského silničního týmu vrátila do terénu s cílem vybojovat si účast na únorovém mistrovství světa v Táboře.

V čele pořadí zůstala Zemanová, která vyhrála všechny čtyři dosavadní pohárové závody. Vedle bronzové medailistky z ME v kategorii do 23 let z minulého víkendu nestartovaly v Rýmařově ani další tři její kolegyně z týmu Brilon.

Závod českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu v Rýmařově

Muži: 1. Konwa (Pol.) 1:02:51, 2. Říman (DK Bikeshop), 3. Fiala (ČEZ Tábor) oba -31, 4. Stránský (ATT Investments) -48, 5. Kerl (Auto Škoda M. Boleslav) -49, 6. Jindřich (ČEZ Tábor) -58.
Průběžné pořadí (po 5 ze 7 závodů): 1. Konwa 370, 2. Říman 345, 3. Fiala 345.

Ženy: 1. Vanderbekenová (Belg.) 48:04, 2. Douděrová (Jaroslav Kulhavý Cycling Team), 3. Nosková (Czech Multisport Coaching) obě -6, 4. Bialeková (Pol.) -23, 5. Ungerová (SR) -35, 6. Verhoevenová (Belg.) -44.
Průběžné pořadí (po 5 ze 7 závodů): 1. Zemanová (Brilon Racing) 400, 2. Douděrová 284, 3. Hladíková (Brilon Racing) 252.

,