Biatlonista Ondřej Moravec

Biatlonista Ondřej Moravec | foto: Český svaz biatlonu

Na světový šampionát v biatlonu nepojede Moravec. Po dvou letech

  • 7
Biatlonista Ondřej Moravec bude po dvou letech chybět na mistrovství světa. Čtyřiadvacetiletý reprezentant se nevešel do pětičlenné nominace na únorový šampionát v korejském Pchjongčchangu

Nominaci oznámil trenér mužského výběru Vlastimil Vávra. Moravec místo toho pojede na mistrovství Evropy do 26 let v ruské Ufě.

Na mistrovství budou startovat Tomáš Holubec, Jaroslav Soukup, Roman Dostál, Zdeněk Vítek a největší medailová naděje Michal Šlesingr, jenž před dvěma lety získal v italské Anterselvě stříbro a bronz.

O posledním volném místě se rozhodovalo mezi Moravcem a Holubcem, kteří měli podle interních svazových kritérií shodnou pozici. "Ondra Moravec dal nakonec sám přednost mistrovství Evropy před účastí na světovém šampionátu," řekl Vávra. Soutěže v Ufě jsou na programu na přelomu února a března.

Na šampionát do Pchjongčchangu pojede také pětice žen. Ve výběru kouče Milana Janouška figurují Magda Rezlerová, Zuzana Tryznová, Zdenka Vejnarová, Veronika Vítková a po skončení juniorského MS se 10. února připojí ještě Veronika Zvařičová, která by mohla dostat šanci ve štafetě.

Šampionát začne 14. února, kdy jsou na programu úvodní sprinty.

Nominace:
Muži:
Roman Dostál, Tomáš Holubec, Jaroslav Soukup, Michal Šlesingr, Zdeněk Vítek.
Ženy: Magda Rezlerová, Zuzana Tryznová, Zdenka Vejnarová, Veronika Vítková, Veronika Zvařičová.

,

Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)