Markéta Davidová

Markéta Davidová | foto: Petr Topič, MAFRA

Devatenáctiletá Davidová napodobila Koukalovou, vyhrála sprint IBU Cupu

  • 4
Obrovského úspěchu dosáhla jablonecká biatlonistka Markéta Davidová. Věkem ještě juniorka dokázala porazit mnohem zkušenější soupeřky a vyhrála sprint IBU Cupu v norském Beitostolenu.

„Nemůžu tomu uvěřit. Třeba střelbu si vůbec nepamatuju...,“ svěřila se ještě rozechvělá Davidová webu biatlon.cz. Minula pouze první terč vleže, zbývajících devět už trefila. Na trati byla 19letá rodačka z Janova nad Nisou třetí nejrychlejší.

„Markéta nám připravila úžasný zážitek,“ radoval se trenér reprezentačního B-týmu Marian Málek. „A naše blahopřání a poděkování míří k (trenéru juniorské reprezentace) Jindřichu Šikolovi, který ji tak výborně připravil. Přestože v IBU Cupu startovala teprve podruhé, podala hodně vyspělý až profesorský výkon.“

Poslední českou vítězkou v IBU Cupu, jakémsi béčku Světového poháru, byla před pěti lety dnešní biatlonová superstar Gabriela Koukalová. Vrcholem sezony bude pro Markétu Davidovou, členku SKP Kornspitz Jablonec, juniorské mistrovství světa.


Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)