Mladý ukrajinský biatlonista Jevhen Malyšev zahynul během války s Ruskem.

Mladý ukrajinský biatlonista Jevhen Malyšev zahynul během války s Ruskem. | foto: biathlon.com.ua

Rána pro Ukrajince. V bojích padl i devatenáctiletý biatlonista Malyšev

  • 185
Ruská invaze bolí Ukrajinu víc a víc. V bojích na frontě zemřel i devatenáctiletý biatlonový talent Jevhen Malyšev. Zprávu potvrdila tamní biatlonová federace.

Malyšev byl až do loňského roku ukrajinským juniorským reprezentantem, ale nyní se ocitl v úplně jiné než sportovní bitvě. Loni vstoupil do armády a nyní odešel do války bránit svoji vlast...

„Hrdinové nikdy nezemřou,“ vzkázali svému kamarádovi další mladí závodníci z charkovského biatlonového klubu. 

Také dalším sportovcům bere hrůzný konflikt jejich životy. Při obraně své země proti okupantům padl nedaleko od Kyjeva jedenadvacetiletý fotbalista Vitalij Sypylo (21) z mládežnického týmu Karpaty Lvov.

A společně se svojí maminkou přišel o život také pětadvacetiletý Dyma Martynenko, fotbalista týmu FC Hostomel. Jeho sedmiletá sestra byla zraněna. Rusové bombardovali jejich dům...

Do bojů se přímo zapojili další sportovci. K aktivním zálohám narukoval bývalý profesionální tenista Sergej Stachovskij, připojili se někdejší profesionální mistr světa v těžké váze a olympijský vítěz v boxu Vladimir Kličko, jehož starší bratr Vitalij je starostou Kyjeva. Stranou nezůstali ani další boxeři Vasyl Lomačenko a Oleksandr Usyk.


Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)