Holubcová se tlaku nebojí, chce vítězit

  • 2
Oberhof - (Od zvláštního zpravodaje iDNES) - Česká reprezentantka v biatlonu Kateřina Holubcová odpovídala čtenářům iDNES v on-line rozhovoru přímo z dějiště mistrovství světa v Oberhofu. V hale Rennsteig Areny, kde si sedla k notebooku, ji těsně před začátkem on-linu zazvonil mobil. Volal bratr. "Říkal, že mi nějakou otázku taky pošle," usmívala se Holubcová.

Odpovědi Kateřiny Holubcové čtěte ZDE

Obhájkyně titulu ve vytrvalostním závodu příšla k sjednanému on-line rozhovoru přímo z tréninku. Ten jí kouč naordinoval na stejný čas, ve kterém začne úterní závod.

Bez dlouhého otálení se pustila do odpovědí. Hned ve druhé otázce Holubcová poznala svého bratra. Zajímalo ho, jaké si dává cíle před úterním závodem. "Ahoj brašule," svérázně ho pozdravila. "Bude to opět jedna velká dřina," vesele dodala.

Potom se v místnosti objevil trenér Vlastimil Jakeš. "Jak to chceš namazat? Dvojkou nebo trojkou?" zahalasil.

Čtenáře zajímaly její nevyrovnané výsledky ve střelbě. Holubcová se nevymlouvala. "Mám sice novou flintu, ale na tu to svádět nebudu," řekla. "V každé sezoně holt není posvícení, velkou roli hraje taky psychika," dodala sympatická biatlonistka.

Nevyhnula se také otázkám na nedělní nepodařený závod, ve kterém skončila až na devětačtyřicátém místě. Ovlivnil ho silný vítr a vánice, ale takové umístění nikdo nečekal. "Byl to můj největší propadák v životě, ale je to za mnou. Musím se dívat dopředu," nešetřila se.

Holubcová přiznala, že po loňském roce, ve kterém získala zlato, cítí při každém důležitém podniku větší zodpovědnost. "Jsem hodně ctižádostivá, ale musím být připravená na to, že úspěch z loňského roku třeba nezopakuju."
... všechny odpovědi najdete ZDE

MISTROVSTVÍ SVĚTA V BIATLONU
Příloha k MS, výsledky, reportáže zpravodaje iDNES
kvíz o ceny


Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)