Biatlonistka Gabriela Koukalová

Biatlonistka Gabriela Koukalová | foto: Petr Slavík, Český biatlon

Koukalová zavřela svou 13. komnatu. Vše bylo řečeno i napsáno, soudí

  • 225
Už se nehodlá ke konkrétním věcem, které dlouho tajila, vracet. Ani je nechce znovu komentovat. Gabriela Koukalová se rozhodla ukončit rozprávění o situacích, jež popsala v biografii nazvané Jiná. Symbolicky tak olympijská medailistka a dvojnásobná mistryně světa v biatlonu udělala v pořadu České televize 13. komnata.

V pátek dopoledne se na jejím facebookovém profilu objevil nový příspěvek. Koukalová fanouškům vysvětlila, proč na výzvu štábu České televize kývla. 

„Rozhodla jsem se, že svoji 13. komnatu právě v tomto pořadu symbolicky zavřu. Vše bylo řečeno, vše bylo napsáno, vše bylo komentováno,“ napsala 29letá Koukalová. „Není důvod se ke konkrétním věcem a situacím vracet.“

Podle ní už všechna osobní tajemství ohladila v biografii Jiná, na které spolupracovala s novinářem Martinem Moravcem. „Svoji 13. komnatu jsem již otevřela v mé knize,“ svěřila se.

V pořadu Koukalová hlavně mluvila o problémech s bulimií a anorexií, kterými údajně trpěla deset let; až loni se definitivně vyléčila.

Koukalová patří mezi symboly českého biatlonového boomu. Vyhrála sedmnáct závodů Světového poháru, který ovládla i celkově. Stala se mistryní světa, dvojnásobnou olympijskou medailistkou ze Soči.

Kariéru chtěla uzavřít zlatem z olympiády v Pchjongčchangu. Vždyť takhle měla začínat i její tehdy připravovaná kniha. Chronické přetížení achilovek a následné bolesti lýtkových svalů ale byly proti.

Do minulé sezony Koukalová vůbec nezasáhla a nezasáhne ani do té následující. „Nemůžu říct, že jsem skončila, ale rozhodně teď nemám v úmyslu se k biatlonu vracet,“ prozradila nedávno v pořadu Rozstřel na iDNES.tv.

Biatlonové prostředí vyměnila za besedy, se kterými objíždí republiku. Vrátila se k uměleckému oboru, ve kterém se dříve vyučila: podílí se na výtvarných projektech, navrhuje podobu medailí.

„Momentálně jsem šťastná, pozitivně nabitá, plná energie uchopit nové výzvy,“ přiznala Koukalová.

Gabriela Koukalová v Rozstřelu:


Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)