Alyssa Thomasová (vlevo) a Valéria Vukosavljevičová z USK Praha brání Jelenu...

Alyssa Thomasová (vlevo) a Valéria Vukosavljevičová z USK Praha brání Jelenu Beglovovou z Jekatěrinburgu. | foto: ČTK

Kdo sestřelí ruského Goliáše? Přece Pražanky, věří se v Eurolize

  • 2
Parádního vstupu basketbalistek ZVVZ USK Praha do Euroligy si všimli i redaktoři oficiálního webu soutěže. Renomovaný basketbalový novinář Paul Nielsen je právě zařadil na první pozici svého pravidelného sloupku nazvaného Power Rankings.

V něm Nielsen řadí účastníky Euroligy podle aktuální formy a určuje největší favority na vítězství. Poprvé v letošním ročníku se na špičku dostal tým trenérky Natálie Hejkové, přeskočil nejenom druhé Fenerbahce Istanbul, ale také obhájkyně titulu z Jekatěrinburgu.

Ruský celek je v letošním ročníku zatím jediným přemožitelem USK, na tuto prohru ale dokázaly Pražanky zareagovat a přesvědčivými výhrami potvrzují pozici jednoho z favoritů na finále. Třeba tuto středu doma rozdrtily belgické Castors Braine 102:62.

Web Euroligy už před sezonou pasoval Kateřinu Elhotovou a spol. na hlavního vyzyvatele UMMC v boji o titul, angažování americké pivotky Brionny Jonesové a výborné výkony tuto pozici ještě posílily.

V posledním článku chválí Nielsen formu Španělky Cristiny Ouviňové a vyhlíží budoucnost, ve které může USK po domácích zápasech na závěr roku uzavřít 2019 s euroligovou bilancí 7-1.

Svůj vlastní žebříček evropských klubů vydává také specializovaný server Eurobasket.com. Podle něj na čele zůstává přebohatý Jekatěrinburg, druhá pozice patří USK a třetí je Fenerbahce Istanbul.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž