Trutnov - Hradec Králové

Trutnov - Hradec Králové | foto: MF DNES

Zohnová dala koš z půlky, ale pozdě

Trutnov - Trutnovská Kateřina Zohnová střílela v zápase s Hradcem Králové jeden hezký koš za druhým. O ten nejpovedenější ale těsně přišla. V posledních okamžicích třetí čtvrtiny se dostal míč po sérii zmatků právě k Zohnové. Ta ho ještě na polovině Hradce vzala a kousek za půlicí čárou vystřelila.

Současně s odhodem se ozval signál, který třetí čtvrtinu ukončil. Míč pak chvíli plachtil a po odrazu o desku prolétl košem.

Nádherný basketbalový moment nadchl zaplněnou halu. Ale ne nadlouho, rozhodčí po domluvě s časoměřiči koš neuznali, Zohnová prý vystřelila už po vypršení hrací doby.

"Bylo by to pěkné, ale nedá se nic dělat," nelitovala po zápase třiadvacetiletá hráčka, které ani těsná ztráta tříbodového pokusu nevzala pozici nejlepší střelkyně zápasu. Do statistik si v sobotu vpodvečer připsala 24 bodů, o dva víc než hradecká Kateřina Křížová.

Kdyby jí rozhodčí přesnou střelu téměř z poloviny hřiště uznali jako platnou, zopakovala by si dlouho nepoznaný zážitek. "Už se mi jednou něco podobného podařilo, ale to bylo ještě v Karlových Varech," přiznala.

Ztráta tříbodového pokusu však Zohnové radost z podařeného zápasu nevzala. Možná ještě víc než její střelecká bilance ji uspokojil výkon celého družstva a vítězství v důležitém zápase.

"Rozhodla naše bojovnost a to, že jsme po dlouhé době hrály v pohodě," projevila radost střelkyně zápasu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž