Karlovarská basketbalistka Dana Kušlitová se protahuje.

Karlovarská basketbalistka Dana Kušlitová se protahuje. | foto: ČBF / Václav Mudra

Basketbalové Karlovy Vary před klíčovým zápasem. Začíná jít o play-off

  • 0
Poslední utkání letošního roku mají před sebou basketbalistky BA Karlovy Vary. Pokud chtějí navázat na úvodní dvě výhry v odvetné části ŽBL, musí hodně zabrat. V pátek od 17.30 hodin přivítají Lokomotivu Trutnov s tradičně neúnavným fanklubem.

O tom, že to bude pro oba týmy zápas s velkým Z, svědčí zejména to, že vítěz tohoto klání se může hodně přiblížit k metě konečné sedmé příčky ligové tabulky po základní části soutěže.

Ta zaručuje lehčího soupeře pro boje v play-off, zatímco poražený v případě, že nepřekvapí v některém ze zbývajících zápasů základní části, bude muset ještě pořádně bojovat o místo osmé, které sice značí postup do čtvrtfinále play-off, ale znamená také s velkou pravděpodobností zápasy se suverénem ZVVZ USK Praha.

„Bude se jednat zřejmě o mač velmi vyrovnaný, což potvrzuje skutečnost, že se utkají týmy, které spolu sousedí v tabulce na sedmé, resp. osmé příčce a mají na svých kontech momentálně šest a sedm vítězství. Nicméně k zápasu bude nastupovat v lepší psychické a herní pohodě hostující celek z podhůří Krkonoš,“ míní manažer karlovarských basketbalistek Roman Maleček.

Trutnov favorizuje kvůli aktuální formě, vysokému vítězství nad Slovankou, nedávno také nad Handicapem Brno, ale také vítězství v prvním vzájemném zápase na domácím hřišti 69:52.

„Přesto chceme věřit, že se trenérům a vedení podaří připravit náš tým natolik, aby po dílčím propadu výkonů z poslední doby opět zvedl hledí a pokusil se před vánoční přestávkou naplno bodovat,“ doufá Maleček.

Připojuje důvody, jak toho dosáhnout. „Ubránit velmi kvalitní a zkušenou základní sestavu Trutnova v čele s reprezentantkou Hindrákovou, Vackovou a Prokešovou, které doplňuje zahraniční duo Američanek Boudreauová a Boumanová. Bodově přispívají též hráčky Kozumplíková a Rylichová. Přidáme k tomu ještě nasazení našich hráček na 150 procent, zlepšenou střeleckou úspěšnost a podporu snad plné haly a věříme, že nadcházející svátky budou šťastné a veselé,“ láká diváky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž