Stephanie Maddenová z KP Brno se raduje s fanoušky.

Stephanie Maddenová z KP Brno se raduje s fanoušky. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

V pražské Slavii jenom na rok. Maddenová se vrací do Brna

  • 2
Basketbalistky vicemistrovského KP Brno posílí pivotka Stephanie Maddenová, jež se do klubu vrací po roce stráveném ve Slavii Praha. Devětadvacetiletá Američanka má nahradit bývalou reprezentantku Ilonu Burgrovou, která po této sezoně ukončila kariéru.

„Maddenová sice není klasická pivotka na pozici pět a je postavou menší než Burgrová, ale máme ji prověřenou z období, kdy u nás hrála. Kvalitních pivotek na trhu moc není,“ řekl na setkání s novináři předseda představenstva Richard Foltýn.

Basketbalistky KP Brno výrazně vystoupily ze stínu městských rivalek ze Žabovřesk a chtějí sestavit i pro příští sezonu silný kádr.

„Dosáhli jsme na nejvýraznější úspěch v historii klubu a naším cílem je tuto pozici udržet. Nepůjdeme cestou utrácení peněz za cizinky. Raději budeme investovat do mládeže a dávat příležitost českým basketbalistkám,“ uvedl Foltýn.

Vedle nejvyšší domácí soutěže chtějí Brňanky výrazněji uspět i v evropských pohárech. „Zaměříme se na Eurocup, ve kterém jsme se zatím příliš neprosadili,“ dodal Foltýn.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž