ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Basketbalistky KP Brno se během sezony rozmyslí, jak dál s kádrem

  • 1
Liga basketbalistek (ŽBL) se řadí k soutěžím basketbalistů, volejbalistek, házenkářů a házenkářek, a stejně jako ony začíná hned od startu odkládáním zápasů. Brněnské Žabiny hlásí třináct pozitivních testů na covid-19 a desetidenní karanténu, která je pustí do hry až na začátku října. První tři duely ŽBL, startující o víkendu, proto mají Žabiny odložené.

.Do boje tak z brněnských celků do 1. kola vyrazí pouze Královo Pole, ambiciózní tým s rozpočtem ve stejné výši jako v minulých sezonách. V neděli v Trutnově nastoupí na misi, na jejímž konci očekává další umístění na špici tabulky.

„Šetřit samozřejmě musíme, protože nevíme, co nás čeká. Ale naši partneři potvrdili plnění smluv ve stejných hodnotách jako dříve, někteří nám dokonce nečekaně přidali. Ani na dotacích by se nemělo nic měnit, takže sezonu bychom měli mít pokrytou. V Brně díky postoji města a kraje není potřeba brečet, že se nedá sezona odehrát,“ řekl Richard Foltýn, manažer KP Brno.

Kádr v Králově Poli sice omladil, ale vzhledem k tomu, že se družstvo opět chystá i na Eurocup, ho znovu doplnil zahraničními posilami. Přivedl Američanku Shalaundu Burneyovou-Robinsonovou a po přestávce v soutěžích se z Kanady vrací Emily Potterová.

„V úvodu domácí soutěže dostanou příležitost hráčky, které loni moc nehrávaly, a taky nadějné juniorky. Na přelomu roku si to vyhodnotíme. Pokud uvidíme, že to na Eurocup nebude stačit, a zároveň najdeme ušetřenou nějakou korunku, tak bychom kádr ještě doplnili,“ uvedl Foltýn.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž