Vyšehrad sestoupil, přesto je klub spokojen

Praha - Pro nováčka z Vyšehradu již sezona skončila. Nejenže nepostoupil do závěrečných bojů play off, ale nepodařilo se mu ani zachránit v nejvyšší basketbalové soutěži Mattoni NBL. O nejvyšší soutěž měl přesto zájem - jednání o odkoupení místa od jiného týmu však ztroskotala. Přesto je klub se sezonou spokojen. „Nepodařilo se nám odvrátit hrozbu sestupu. Ale mám radost, že se nám do soutěže podařilo zapojit mladé hráče, kteří se chytli. Kluci předváděli bojovné výkony. Vyšehrad je amatérský klub a já jsem rád, že to dokázali i bez peněz. Nakonec z toho byla příjemná sezona,“ hodnotí ročník trenér Jan Ulrych.

Navzdory sestupu zanechal v letošním ročníku Vyšehrad dobrý dojem. Do druhé ligy tým odsunula možná menší zkušenost v koncovkách utkání. „Předváděli jsme dobré výkony. Sobotní vítězný zápas s Děčínem je toho důkazem,“ připomíná kouč.

Co dál? „Ve finále druhé ligy je Kroměříž, loňský účastník nejvyšší soutěže. Ta se s největší pravděpodobností do Mattoni NBL vrátí. Rádi bychom první ligu hráli, ale dohoda s Kroměříží je téměř nemožná. Pokud však v týmu Vyšehradu vydrží alespoň sedmdesát procent hráčů, měli bychom příští rok z druhé ligy postoupit. Nebude to snadné. Zájem o hráče bude zřejmě veliký,“ dodal trenér vyšehradského celku.

Vyšehradu citelně chybí pivot nad 205 centimetrů. „Odešel nám odchovanec Tomáš Kukačka. Šel za lepšími podmínkami a jsem rád, že se v Pardubicích chytil. Je to pro nás velká pocta. Ve Vyšehradě jsme zvyklí, že hráči odcházejí.  Musíme spoléhat pouze na naše odchovance.“

Po sezoně zřejmě klub přijde o další oporu - nejlepšího střelce Mattoni NBL, Jakuba Hrabovského. „Je to pouze jeho záležitost. Podle mého názoru by měl zkusit první ligu. Pro nás udělal maximum. Nepřestanu ho obdivovat za jeho letošní výkon a dřinu, kterou na hřišti odvedl,“ prohlásil trenér.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž