Vít Krečí v dresu týmu Oklahoma City.

Vít Krečí v dresu týmu Oklahoma City. | foto: AP

Krejčí možná zůstane v NBA, po Oklahoma City a Atlantě ho otestuje Minnesota

  • 8
Ještě se nevzdává. Vít Krejčí sice zatím nezískal v NBA nové stále angažmá, ale dostane šanci ukázat se. Podle zámořských médií podepsal s Minnesota Timberwolves tzv. „training camp contract“. Pokud se mu bude v přípravě dařit, může si jej klub nechat i pro soutěžní zápasy.

Nebude to mít ale jednoduché. Do tréninkového kempu může jít každý tým až s dvacítkou hráčů, pro základní část si jich však může ponechat jen patnáct s klasickými smlouvami plus trojici s dvoucestným kontraktem.

Pokud se Minnesotě nebude Čech hodit do plánů, mohou jej kdykoliv propustit.

Timberwolves mají velké ambice a poslední roky staví tým tak, aby mohli co nejdříve útočit na příčky nejvyšší. Před Krejčím tak stojí pořádně těžký úkol. Pokud by si místo pro sezonu nezajistil, zřejmě by následoval návrat do Evropy.

Rodák ze Strakonic však logicky preferuje setrvání v Severní Americe. V první sezoně v NBA odehrál za Oklahoma City Thunder 30 zápasů a měl průměr 6,2 bodu a 23 odehraných minut. Za Atlanta Hawks v minulém ročníku nastoupil v 29 duelech, na palubovce strávil v průměru necelých šest minut a měl průměr 1,2 bodu.

V NBA žádný jiný český basketbalista momentálně nepůsobí. Krejčí bude mít v Minnesotě na dresu číslo 17.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž