Vince Carter z Atlanty

Vince Carter z Atlanty | foto: AP

Já se vrátím. Carter je nezničitelný, pomýšlí na rekordní angažmá v NBA

  • 0
Důchod? Na ten je ve 42 letech brzo. Vince Carter nemá v úmyslu končit kariéru a plánuje v NBA odehrát 22. sezonu, což by byl nový ligový rekord. Rád by dál nastupoval za Atlantu, která je pro něj už osmým klubem v zámořské soutěži.

„Vrátím se,“ slibuje nejstarší ze všech současných hráčů v NBA.

Hned pět basketbalistů vydrželo hrát elitní soutěž po 21 ročníků, řadí se mezi ně i Němec Dirk Nowitzki, který celou kariéru prožil v Dallasu a před pár dny oznámil odchod do sportovního důchodu.

O rekord se s ním a s Carterem nyní dělí Robert Parish, Kevin Willis a Kevin Garnett.

Skvělý skokan Carter začínal v NBA v roce 1998 v Torontu, kde byl jednou z hlavních ligových hvězd. Jeho tehdejší přezdívka Air Canada dokonce odkazovala k možnému nástupnictví po Michaelu Jordanovi.

Později působil v New Jersey, Orlandu, Phoenixu, Dallasu, Memphisu a Sacramentu.

V Atlantě hrál zatím rok. V devíti zápasech nastoupil v základní sestavě, startů si připsal 76. V průměru nasbíral 7,4 bodu. Na otázku, zda zůstane v Atlantě, odpověděl: „Chtěl bych. Uvidíme, co se stane.“

V počtu odehraných zápasů je Carter pátý v historickém pořadí (1481) a zatím v základní části NBA nastřílel 25 430 bodů, což ho řadí na 20. příčku.

To nejlepší od Vince Cartera v jeho 21. sezoně:

Olympijský vítěz ze Sydney z roku 2000 (kde slavně přeskočil francouzského pivota Frédérika Weise a zasmečoval) je také osminásobným účastníkem Utkání hvězd NBA.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž