Eva Němcová-Horáková, Hradec Králové

Eva Němcová-Horáková, Hradec Králové | foto: Jan Strouhal, MAFRA

Veteránka Horáková body nedělá, ale pomáhá basketbalistkám Hradce vzadu

  • 1
Od Evy Horákové, staronové hráčky basketbalového Sokola Hradec Králové, si vedení slibovalo spoustu bodů, velký přínos v bojovnosti pod košem a především vůdcovské schopnosti v honbě za pozvednutím jména klubu.

Téměř vše vyzrálá hráčky na sklonku své obrozené kariéry naplňuje. Jen jedna věc oproti představám zatím chybí. Plánované střelecké hody.

"Ale nejsem tu jen kvůli tomu. Třeba už nebudu dělat tolik bodů jako dříve, ale zato se budu snažit předávat zkušenosti," nechala se před časem slyšet bývalá reprezentantka Eva Horáková-Němcová.

Její slova se prozatím bezezbytku naplňují. Ačkoliv zazářila hned v prvním kole proti Trutnovu, posléze přidala osm a v uplynulém kole jen čtyři čárky do střeleckých statistik.

Jenomže co se jí nedaří pod soupeřovými koši, to dohání v obraně.
Při střetu s VŠ Praha zaznamenala vytáhlá hráčka dvanáct doskočených míčů v defenzivní činnosti.

To je zdaleka nejvíce z celého hradeckého týmu. Konkurovat jí může jen Hartigová, která nastřádala šest doskoků v útoku a stejný počet i na druhé straně palubovky.

"To je pro nás nenahraditelné. Věděli jsme, že když budou vedle sebe Horáková s Hartigovou, budeme mít na zápas o deset doskočených míčů více," uvedl kouč Miroslav Volejník.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž