Drew Gooden z Milwaukee přichází o míč proti washingtonské přesile tvořené

Drew Gooden z Milwaukee přichází o míč proti washingtonské přesile tvořené Johnem Wallem (vlevo) a Kevinem Seraphinem. | foto: AP

Veselý se při další prohře neprosadil. NBA otřásl Bryantův otřes mozku

  • 191
Basketbalisté Washingtonu Wizards nenašli ani během minipřestávky určené pro Utkání hvězd recept na vítězství. V zámořské NBA podlehli popáté za sebou, v Milwaukee nestačili 118:119. O vítězi rozhodlo dvoubodové dopíchnutí domácího Ersana Ilyasovy 2,2 sekundy před koncem.

Wizards ve třetí části předvedli dvě jedenáctibodové šňůry a dali šest trojek, v samém závěru pak šest vteřin před koncem John Wall úspěšným nájezdem poslal Wizards do vedení 118:117.

Po oddechovém čase nejprve neuspěl s nájezdem na washingtonský koš Brandon Jennings, ale Ilyasova jeho pokus po doskoku usměrnil. V závěrečné akci se hosté ke střele nedostali, protože Rogeru Masonovi byly odpískány kroky.

Wizards měli celkem šest dvouciferných střelců, vynikly příspěvky Trevora Bookera (20 bodů a 11 doskoků) a Johna Walla (19 bodů a 15 asistencí).

Český basketbalista Jan Veselý odehrál za poražené přesně sedm minut a sedm sekund, do statistik se však zapsal jen jednou nepodařenou střelou, jedním faulem a jednou ztrátou.

Milwaukee, které v průběhu duelu vedlo už o 22 bodů, se opřelo o střelecké probuzení Mika Dunleavyho, který nasbíral sezonní maximum 28 bodů. Šest dalších hráčů Bucks se pak vešlo mezi 15 a 11 nastřílených bodů.

K překvapením dne patří těsná klopýtnutí Los Angeles Clippers na vlastní palubovce s Minnesotou Timberwolves 97:109. Hosté vstřelili první koš, ale poté prohrávali až do poslední čtvrtiny. V ní si však vzali slovo náhradníci Timberwolves, kteří rozhodli o výhře.

Derrick Williams a Michael Beasley dali po 27 bodech. Díky nim lavička Minnesoty přispěla celkem 72 body, což je rekord sezony. Za domácí nastřílel Blake Griffin 30 a Chris Paul 27 bodů, jenže náhradníci se dohromady dostali pouze na 11 bodů.

Zaskočila i domácí porážka Dallasu Mavericks 92:93 s New Jersey. Nets vyhráli v Dallasu poprvé od roku 2000. Největší zásluhu na tom měl pivot Brook Lopez, který nastřílel 38 bodů včetně klíčových trestných hodů v poslední minutě. Lopez přitom nastoupil teprve potřetí po zlomenině pravé nohy.

Brook Lopez (vlevo) z New Jersey získal míč před Ianem Mahinmim z Dallasu.

Pokračuje pád Utahu Jazz, po utkání Sacramentu (103:96 pro domácí) má na kontě už čtvrtou porážku v řadě. V nabité konkurenci Západní konference je jedenáctý a na play-off ztrácí už 2,5 zápasu.  

Naopak po pěti prohrách se po pauze dočkal výhry Boston, který porazil Cleveland na jeho hřišti 86:83. Cavaliers ještě 50 sekund před koncem vedli 81:80, ale Ray Allen čtyřmi body otočil skóre ve prospěch Celtics, kteří dokázali zvítězit, přestože rozehrávač Rajon Rondo k 11 asistencím nepřidal jediný bod.

Kanonýr Bryant má i otřes mozku

Významná zpráva jde i řad celku, který v úterý nehrál  Los Angeles Lakers. Kobe Bryant si z nedělního Utkání hvězd NBA odnesl nejen zlomený nos, ale i otřes mozku. Další následky faulu Dwyanea Wadea z Miami odhalil až v úterý neurolog, protože si hvězda celku Los Angeles Lakers stěžovala na bolesti hlavy. Zda a případně jak dlouho bude v lize absentovat, není zatím jasné.

JE TO ZLOMENÝ. Kobe Bryant z LA Lakers utrpěl v utkání hvězd zlomeninu nosu a
JE TO ZLOMENÝ. Kobe Bryant z LA Lakers utrpěl v utkání hvězd zlomeninu nosu a
JE TO ZLOMENÝ. Kobe Bryant z LA Lakers utrpěl v utkání hvězd zlomeninu nosu a

JE TO ZLOMENÝ. Kobe Bryant z LA Lakers utrpěl v utkání hvězd zlomeninu nosu a navíc si odnesl i otřes mozku.

Wade fauloval Bryanta při nájezdu na koš ve třetí čtvrtině nedělního zápasu v Orlandu. I se zlomeným nosem lídr Lakers exhibici dohrál, 27 body přispěl k výhře Západu nad Východem 152:149 a vystřídal legendárního Michaela Jordana v čele tabulky nejlepších střelců Utkání hvězd.

Bryant po návratu do Kalifornie navštívil neurologa a dnes k němu půjde znovu. Proto zatím není jasné, zda stihne středeční domácí zápas s Minnesotou. Wade se mu za zranění omluvil.

NBA - výsledky úterních zápasů

Chicago - New Orleans 99:95
Cleveland - Boston 83:86
Dallas - New Jersey 92:93
Detroit - Philadelphia 68:97
Houston - Toronto 88:85
Indiana - Golden State 102:78
LA Clippers - Minnesota 97:109
Milwaukee - Washington 119:118
Sacramento - Utah 103:96

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž