Veronika Voráčková v dresu USK Praha

Veronika Voráčková v dresu USK Praha | foto: FIBA / Luděk Šipla

Velký basketbalový talent chce do zámoří, USK hodlá Voráčkovou žalovat

  • 40
Žene ji zámořská touha, která však může Veroniku Voráčkovou dostat do velkých problémů. Basketbalová reprezentantka chce zkusit štěstí na americké univerzitě Syracuse i přesto, že má na příští sezonu platnou smlouvu v ZVVZ USK Praha. A český mistr ji bude žalovat za nedodržení smlouvy.

„Klub zažaluje hráčku pro neplnění smlouvy a bude požadovat náhradu škody. A také jsme již vstoupili v jednání s orgány FIBA i nejvyššími představiteli NCAA,“ řekl pro klubový web manažer USK Marek Kučera.

Devatenáctiletá Voráčková je považována za největší český talent současnosti. Před dvěma roky přišla do USK ze Strakonic a loni startovala na mistrovství Evropy za seniorskou reprezentaci, v které už patří k oporám.

Během léta se stala nejužitečnější hráčkou divize B mistrovství Evropy do 20 let, kde pomohla k postupu do divize A. Pravidelně dostávala v dresu USK šanci i v Eurolize.

Nyní se ale rozhodla zkusit se prosadit v zámoří a nastoupila na univerzitu v Syracuse ve státe New York, která v roce 2016 byla až ve finále NCAA. Za poslední čtyři roky byly ze Syracuse draftovány čtyři hráčky do WNBA.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž