O Michaelu Uhrovou ze Strakonic měl zájem Hradec.

O Michaelu Uhrovou ze Strakonic měl zájem Hradec. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Vedení hradeckých basketbalistek chtělo Uhrovou, dá přednost vlastním

  • 1
Bezmála dva měsíce zbývají do zahájení basketbalové sezony žen v elitní české Excelsior ŽBL, ale tým Sokola Hradec Králové připomíná spíše torzo sestavy z minulého roku.

Konec Evy Horákové nedávno klub oznámil, avšak na odchodu z klubu jsou další čtyři hráčky. Kromě rozehrávačky Lucie Kysilkové, která zamířila do Valosunu Brno, v kádru loňského osmého celku ženské basketbalové ligy končí Iveta Šindelářová.

"Končí kariéru a stěhuje se do Strakonic. Nebude hrát za žádný klub," připomíná prezident basketbalového SokolaHradce Králové Miroslav Volejník. Chybět bude nadále i Milena Steffanová, která je toho času na mateřské dovolené.

Nově příchozí hlavní trenérka Romana Ptáčková hodlá prosazovat mladé hráčky, ať už formou angažování zvenčí, nebo z úspěšné dorostenecké generace, jež letos získala ligový titul.

"Zkusíme to s našimi vlastními hráčkami," poznamenal Volejník. Hradec se podle něho letos bude prát především s rozehrávačským postem. Na něj chtěl angažovat zkušenou Michaelu Uhrovou ze Strakonic, ta však ve stávajícím klubu pokračuje. Pod koš zatím přišla pouze Adéla Věchtová z konkurenčního Trutnova. Hradec jedná ještě se dvěma hráčkami.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž