Amber Spragueová (v bílém), americká posila Valosunu Brno, ještě v dresu

Amber Spragueová (v bílém), americká posila Valosunu Brno, ještě v dresu univerzitního celku SDSU. | foto: Profimedia.cz

Valosun nasadí v basketbalové lize budoucí americkou policistku

  • 0
Valosun, basketbalový klub z brněnského Králova Pole, si před startem ženské ligy nedal nikterak vysoké cíle. V novém herním systému, který po dvaadvaceti kolech rozdělí soupeře na tři skupiny podle umístění, se chtějí vyhnout nezáživným bojům na devátém až dvanáctém místě.

"Byly by to strašně neatraktivní zápasy se slabými soupeři. Navíc už se z té skupiny nedá postoupit do play-off," zlobí se trenér Marian Svoboda. Nejraději by skončil do šestého místa, aby se jeho svěřenkyně vyhnuly špičkové dvojce ZVVZ USK Praha a IMOS Brno.

Klub sice přišel o stabilní oporu Veroniku Vlkovou, přivedl ale dvě zahraniční posily. Američanky Amber Spragueovou a Ashleigh Fontenetteovou. Ta se z rodného Texasu dostala do Brna teprve nedávno a navíc bez zavazadel. "Čekala jsem na ně dva dny. Amber mi musela půjčit oblečení," směje se Fontenetteová.

Její kolegyně už je v Brně déle a je to ostrá holka. "Jednou chci být v Americe policistkou," říká Spragueová. Obě se mohou ve středu předvést proti pražskému DSK. Hraje se od pěti hodin odpoledne v nové hale ve Vodově ulici.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž