Uzdravený Warrick byl Hummelovým trumfem

Děčín - S rozdílnými pocity hodnotili utkání mezi Děčínem a Mlékárnou Kunín oba trenéři. Zatímco domácí kouč Pavel Budínský litoval nevydařené první čtvrtiny, která výrazně ovlivnila další průběh zápasu, hostující Zdeněk Hummel se radoval z prvního vítězství na děčínské palubovce. Předchozí dva duely v této sezoně zde totiž novojičínská družina prohrála.

V prvních deseti minutách si Mlékárna Kunín vypracovala sedmibodový náskok a i když Severočeši další tři hrací období v součtu o dva body vyhráli, první domácí porážku s Novým Jičínem v této sezoně již neodvrátili. V koncovce přitom měla obě družstva stejné šance na vítězství. Dvě minuty před koncem za vyrovnaného stavu 86:86 však Energetikům došel dech, přidali pouze jediný bod z trestného hodu (Soukup) a protože hosté trefil šest z osmi šestek, získali pro sebe cenné dva body.

"O výsledku rozhodla již první čtvrtina. Nebyli jsme schopni proměňovat ani ty nejlepší střelecké pozice a navíc jsme i špatně bránili," hledal příčiny nevydařeného vstupu do utkání domácí trenér Pavel Budínský. Jeho svěřenci se sice v dalším průběhu střetnutí dostali znovu do hry a několikrát dokonce vedli, na výborně hrajícího soupeře to však nestačilo.

"Na srovnání skóre jsme vynaložili příliš mnoho sil," poznamenal Budínský, jenž pochválil duo amerických opor soupeře. "Howard s Warrickem zahráli opravdu výborně. Byli to právě tito dva hráči, kteří nás nakonec porazili," podotkl kouč Severočechů.

Pro své svěřenci slova chvály rozhodně neměl. Nepozdával se mu hlavně výkon, jakým se jeho hráči prezentovali v úvodních deseti minutách. "Především v začátku utkání jsem byl přístupem některých našich hráčů zklamán," dodal Pavel Budínský.

Jeho trenérský protějšek, bývalý děčínský kouč Zdeněk Hummel měl pochopitelně více důvodů ke spokojenosti. Na severu Čech se musel obejít bez zraněných Hájka, Štece a Ivanoviče, zcela v pořádku nebyl po utkání se Spartou ani pozdější hrdina Fred Warrick. Přesto si Nový Jičín odvezl ze severu Čech důležité vítězství.

"Z hlediska posledních zápasů, které jsme sehráli, mohu říci, že všechna utkání s Děčínem byla basketbalová a zajímavá pro diváky," předeslal Hummel, než se pustil do zhodnocení odehraného střetnutí.

"Myslím si, že nakonec o výsledku rozhodla větší vůle našich hráčů po vítězství. Bojujeme o co nejlepší umístění, které znamená výhodnější výchozí pozici pro playoff," připomněl Hummel důležitou skutečnost.

Zatímco Děčín již ví, že do vyřazovacích bojů vstoupí z páté příčky a změří síly se čtvrtým týmem skupiny A1, Mlékárna Kunín bude do posledního kola usilovat o druhou příčku. O jejím držiteli se s největší pravděpodobností rozhodne mezi Novým Jičínem a Prostějovem.

O tom, že Mlékárna Kunín zůstala po 30. kole na stejné bodové hladině, jako Prostějov, rozhodly především skvělé individuální výkony Warricka s Howardem. Zvláště přístupu prvně jmenovaného si zkušený novojičínský trenér hodně cení. "Jsem opravdu potěšen Warrickovým přístupem. Po předchozím zranění nakonec odehrál celých čtyřicet minut a zvládl to výborně."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž