POSILA. Tomáš Hrubý (dole) je posilou basketbalistů Ústí nad Labem, nováčka

POSILA. Tomáš Hrubý (dole) je posilou basketbalistů Ústí nad Labem, nováčka NBL. S děčínským Jakubem Houškou možná bude podobné souboje svádět i v letošní sezoně, týmy se v NBL utkají v severočeském derby. | foto: MF DNES

Úspěšná sezona bude postup do play-off, říká posila Ústí Hrubý

  • 0
Žádné malé cíle. Ač nováček nejvyšší basketbalové soutěže, Ústí nad Labem nemyslí na záchranu, ale na play-off! "Jen postup do play-off, nebo aspoň do předkola, bych bral jako úspěšnou sezonu," říká pivot Tomáš Hrubý, ústecká posila.

Má Ústí na tak vysoké mety?
Kluci tady nemají ještě moc zkušeností, ale každým zápasem to podle mě půjde nahoru. Určitě bychom nechtěli hrát v NBL nějaké druhé housle.

Nebojíte se přídělů od Nymburka, Prostějova, Děčína?
První čtyřka týmů NBL je určitě někde jinde, to si musíme přiznat. Ale musíme tam jet, jedou tam všichni.Nám jen pomůže konfrontace s dobrými hráči. Čím víc takových zápasů budeme hrát, tím lepší budeme hráči.

Proč jste kývl Ústí?
Mám k tomu víc důvodů. Velice dobře znám management, pana Kozlera a Jelínka. Námluvy byly rychlé, vysvětlili jsme si, co od sebe očekáváme. Sešli jsme se dvakrát a bylo hotovo. Je to i proto, že Ústí je blízko Děčína. Jsem spjatý s tímto městem, máme tam rodinnou firmu. A Ústí mi také přirostlo k srdci, mám tady přítelkyni, trávím tady hodně času. Když to řeknu na rovinu, už bych nešel jinam než do Ústí.

Měl jste i jiné nabídky?
Měl, ale na rovinu jsem řekl, že ne. Bylo to také z NBL, ale daleko od domova. A Ústí mi vyšlo vstříc jak nejlépe mohlo.

Kdyby se Ústí dodatečně nedostalo do NBL, stejně byste přijal jeho nabídku?
Asi ano. Všechny kluky tady znám velice dobře. Sašu Nováka, Mílu Fohlera, Marka Slunéčka. Šel bych i do první ligy. Není to jen o tom, že se tu hraje NBL. Je to příjemné zpestření, těším se na slovenské týmy. A na místní diváky. Chodil jsem se koukat na zápasy Ústí, lidi chodili, bude to dobré.

Jak se těšíte na derby s Děčínem, s Chomutovem?
Je dobře, že v regionu budou hrát NBL hned tři týmy najednou. Děčín patří do špičky soutěže, těším se na ty zápasy, určitě to bude mít náboj. Přijde kolem 1 000 lidí, jedině dobře.

Jaká bude vaše role v týmu?
Kouče Romana Bednáře znám velice dobře už z působení v USK Praha, vysvětlili jsme si to rychle. Budu v Ústí nejstarší, mám 13 sezon tady a 3 v Německu. Takže bych měl hlavně přinést do naší hry klid.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž