Petr Šafarčík z Pardubic zakončuje na koš USK Praha.

Petr Šafarčík z Pardubic zakončuje na koš USK Praha. | foto: Daniel Fadrný / USK Praha

Od půlky jsme zápas kontrolovali. Pardubický kouč Repeša chválí obranu

U dílčího cíle úspěšně vstoupit do roku 2022 si mohou basketbalisté Pardubic udělat fajfku. Na Folimance v neděli přehráli bývalé svěřence trenéra Dina Repeši z USK Praha a zvítězili 90:81.

Na první pohled se může zdát, že šlo o poměrně přesvědčivou výhru, obzvlášť když se Beksa v polovině druhé čtvrtiny utrhla do desetibodového vedení a USK tou dobou za pět minut dala jen dva koše, bylo to ale přesně naopak.

„Začátek utkání nebyl příliš dobrý, ale postupem času jsme hráli lépe a lépe v obraně a speciálně ve druhém poločase jsme už zápas naplno kontrolovali,“ těšilo na pozápasové tiskové konferenci pardubického trenéra Dina Repešu.

Asi největším pozitivem pro Pardubice v tomto zápase bylo vítězství na doskoku. V závěru roku si kouč Repeša často stěžoval, že jeho tým v tomto ohledu ztrácí, zatímco v neděli důležitou disciplínu ovládl v poměru 42:27.

Pardubičtí basketbalisté v tabulce poskočili na šesté místo a další zápas je čeká ve středu. V rámci evropského Alpe Adria Cupu hrají od 19 hodin na palubovce rakouského Welsu. 

Ligovou partii pak mají na programu o tři dny později od 19.30 na Dašické proti GBA Jindřichův Hradec, s kterým už Východočeši v letošní sezoně jednou prohráli. S nováčkem soutěže Beksa na konci října padla venku těsně 90:92. „To byl velmi špatný zápas, prohráli jsme ho na doskoku,“ vzpomínal Repeša.

Pro Beksu se bude jednat o první ze tří závěrečných utkání základní části.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon