Tým Trutnova se vrací do pohárů

Trutnov - Basketbalistky Kary Trutnov si po roční pauze znovu zahrají evropské poháry. Vedení klubu totiž družstvo přihlásilo do soutěže EuroCup Women a Kara tím v příští sezoně naváže na své předcházející účasti v pohárové Evropě. Naposledy se v ní trutnovský tým představil v sezoně 2004/2005, kdy si zahrál v prestižní Evropské lize.

Tam se letos kvalifikovaly z České republiky obhájce prvenství Gambrinus Brno a USK Praha, v minulé sezoně druhý tým domácí ligy.

EuroCup Women bude rozlosován 6. srpna v Mnichově a družstva budou v úvodním dějství rozdělena do čtyřčlenných skupin podle regionálního hlediska.

Pro všechny účastníky to znamená, že odehrají minimálně šest utkání. Od dalšího kola se bude hrát systémem play-off na dva zápasy. Z každé skupiny postoupí mezi nejlepších šestnáct družstev nejlepší dva celky, které doplní osm týmů ze třetích míst s nejlepší bilancí.

Mezinárodní basketbalová federace FIBA sestaví z postupujících žebříček podle počtu získaných bodů a skóre, z něhož vzejdou dvojice pro první kolo play-off.

Zápasy ve skupinách EuroCup Women mají první hrací termín 9. listopadu, hracím dnem je čtvrtek.

Vstup do evropského poháru tak Trutnov absolvuje po začátku domácí basketbalové soutěže , která začíná 18. října. Kara v prvním kole na palubovce Sparty, se kterou se na konci minulé sezony úspěšně prala o ligový bronz.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž